banner359

Doktor Vekilden Sağlıkta Şiddete Tepki

20 Ağustos 2015 Perşembe 17:43 2015-08-20 17:50:16
Doktor Vekilden Sağlıkta Şiddete Tepki

 CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, geçtiğimiz günler de darp edilen doktoru ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil,İlçe Başkanı Engin Başar ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte darp edilen Genel Cerrah Harun Altuntaş´ı polikliniğinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

BU BİR GÜÇSÜZLÜK İFADESİ

Ziyarette konuşan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Sağlıkta şiddetin son kurbanı olan doktor Harun Altuntaş´ı yerinde ziyaret ederek, duyduğumuz üzüntüyü dile getirdik. Sağlıkta şiddetin dile gelmesini toplumun bu konuda eğitilmesini diliyoruz. Giderek ülkemizde şiddet kanıksanıyor ve normal karşılanıyor. Biz ülkemizde yaşayan insanların şunu bilmesini istiyoruz; hiçbir sağlık çalışanı sizin kötülüğünüzü istemez, sizin için iyi şeyler diler. Lütfen sağlıkçıları yargılarken, önce bulunduğu koşullara bakın. Eğer hastane de hizmeti iyi alamıyorsanız bunun nedeni burada çalışan hekimler değildir. Bunun sorumlusu hükümettir. Çünkü buradaki kararı onlar veriyorlar. Halkanın sonundaki insanlara hesap sormanız doğru değil. Bu bir güçsüzlük ifadesi. O nedenle sadece yüreğini, iyi niyetini koymuş insanlara sizde yardım etmeye çalışın. Onlar zaten sizin yanınızda olan tek grup. Eğer siz bir şey sormak istiyorsanız bunu şehrinizin valilerine, ilçenizin kaymakamına ve sağlık bakanına sormalısınız. Türk halkının bu konuda daha duyarlı olmasını bekliyoruz.

DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ

Aynı şekilde adalet sisteminin de bu şekilde hizmet verdiğini aktaran İrgil, “Ama hiç kimse gidip savcıyı, hakiminin kalitesini sorgulamıyor. Orada bir problem olduğu zaman başka yere gidemiyorsunuz. Kaldı ki sağlık sektöründe beğenmiyorsanız başka bir yere gidebilirsiniz. Adalette mahkemenizi seçme hakkınız var mı? Yok. O yüzden Türk halkının bu konuda daha vicdanlı olmasını diliyoruz.” İfadelerini kullandı.

ACİLİMİZİN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI

Ülkemizde olumsuz değil güzellikleri paylaştığımız günleri görürüz. Bizim acilimiz hareketli bir acil. Yaklaşık gün içerisinde bine yakın hastamız geliyor. Bunların 950´sinin bir şekilde tedavisini olup ayrıldığını düşünüyorum. Bazı sorunlar çözülebilir. Ne yazık ki o bin kişi içerisinden 50 kişilik grup alkollü veya başka şekilde geliyor. Bu konuda idarecilerin daha duyarlı olmasını, güvenlik önlemlerinin alınmasını kimsenin mağdur edilmemesini rica ediyoruz. İnşallah daha iyi günlerde çalışır iyi hizmet ederiz. Elimizde sihirli değnek yok ki bazı sorunları çözelim. Acil servise alkollü elini kolunu sallayıp kimse girememeli. Acilin güvenliği sağlanmalı. Çalışanlarına saygı daha fazla gösterilmeli. Biz 7/24 hizmet vermeye hazırız ve hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Milletvekili İrgil, doktor Harun Altuntaş´a geçmiş olsun dileyerek birde çiçek takdim etti.

Son Güncelleme: 20.08.2015 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<