banner359

Donji Vakuf Spor Salonuna Kavuştu

29 Kasım 2016 Salı 17:07 2016-11-29 17:11:28
Donji Vakuf Spor Salonuna Kavuştu

 İnegöl Belediyesi’nin katkı ve destekleri ile kardeş şehir Donji Vakuf’da uluslararası standartlara uygun bir şekilde yapılan spor salonu görkemli bir açılış töreni ile hizmete girdi.

Bosna Hersek’in Donji Vakuf şehrinde düzenlenen açılış programına vatandaşlar yoğun bir katılım gösterirken,açılış töreninde birlik ve beraberlik mesajları verildi. İnegöl Belediyesi’nin 9 kardeş şehir arasında yer alan Bosna Hersek´in Donji Vakuf şehrinde yapılan dualar ile hizmete giren spor salonu ile kardeşliğin daha da pekişeceğine vurgu yapıldı. Açılış töreni için yapılan davete icabet ederek Donji Vakuf’a giden Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu; “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu spor salonu ile iki kardeş şehrin birbirine daha da yakınlaşacağını ve bu anlamlı kardeşliğin her daim devam etmesi için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını” belirtti.

İNEGÖL BELEDİYESİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLMAMIZ BİZİM İÇİN KIVANÇ VESİLESİDİR”
Donji Vakuf’ta İnegöl Belediyesi’nin destekleriyle hizmete giren spor salonu açılış töreninde konuşan Donji Vakuf Belediye Başkanı Hüso Susic; "Bugün şehrim adına güzel ve anlamlı bir güne merhaba dedik. Kardeş şehrimizin destek ve katkılarıyla hayat bulan spor salonumuzun açılışını gerçekleştirmek için bugün bir araya geldik. Ne mutlu bizlere ki her zaman yanımızda olan kardeşlerimiz var. İnegöl Belediyesi ile kardeş şehir olmamız bizim için kıvanç vesilesidir” dedi.

İNEGÖL BELEDİYESİ HER ZAMAN YANIMIZDA
İnegöl Belediyesi’nin katkı ve destekleriyle Donji Vakuf’un çehresi değişti ve gelişti diyen Susiç; “İnegöl Belediyesi’nin katkı ve destekleri ile şehirde yaşayan halkımızın yaşam kalitesi artıyor. Bu konuda bizlere göstermiş oldukları hizmetler için şehrim adına kendilerine çok teşekkür ediyorum. Dönem dönem bizlerde İnegöl’e gidip kardeşlerimizle buluşuyoruz. Her daim buluşmamız bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bugünde İnegöl Belediyesi’nin katkı ve destekleriyle hizmete giren spor salonun açılışını gerçekleştiriyoruz. Açılış için şehrimize gelen İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu’yu şehrimizde misafir etmekten duyduğumuz mutluluğu da özellikle belirtmek istiyorum. Kardeş ülke Türkiye’den gelen her kişi bizim için dünyanın en özel insanıdır. Biz size bu kadar yakınız bunu her daim söylemeye devam edeceğiz. Bu coğrafyadan bizi silmek için girişilen her türlü olumsuz olaylara rağmen biz hala ayaktaysak ve burada yaşıyorsak bunu sizin gibi kardeşlerimizin varlığına borçluyuz” dedi. 

AKTAŞ’A TEŞEKKÜR
Susiç son olarak, “Bugün şehrimizdeki vatandaşlarımızın özellikle çocuk ve gençlerimizin daha nezih ve konforlu bir ortamda spor yapmalarına olanak verecek bu spor salonun hayat bulmasına vesile olan İnegöl Belediyesine şükranlarımı belirtiyor, her zaman görüştüğümüz ve kardeşten de öte bir dostluğumuz olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da bizlerin her zaman yanında olduğundan dolayı teşekkürlerimi sunar, iki şehir arasındaki bu kardeşliğin her daim sürmesi temennisiyle, İnegöllü hemşerilerimize bu vesile ile en içten kalbi duygularımla selamlarımı iletiyorum” dedi.

“İNEGÖLLÜ BOŞNAK KARDEŞLERİMİZİN SELAMINI GETİRDİK”
Donji Vakuf’a ayrı bir renk katacak spor salonunun açılış programında konuşan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ise, "Öncelikle İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş beyin ve İnegöl'de yaşayan Boşnak kardeşlerimin selamlarını siz kıymetli kardeşlerimize iletmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde katkı ve desteklerimizle hizmete açılan spor salonunun açılışına yoğun bir katılım gösteren tüm Donji Vakuf halkına şükranlarımızı belirtmek istiyorum" dedi.

“SİZLERLE HEM KARDEŞ HEM AİLE OLDUK”
"İnegöl'ümüzün 9 kardeş şehri var" ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Adil Kansu, "Bu 9 kardeş şehirden biri de; Donji Vakuf. Donji Vakuf'un İnegöl'de ayrı bir yeri var. Çünkü sizlerin çok kıymetli bir belediye başkanı var; sayın Hüso Susic. İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş bey, bu 9 kardeş şehir içerisinde Donji Vakuf'u çok önemsiyor. Bildiğiniz üzere Kardeş şehir olduktan hemen sonra TİKA vasıtası ile Osmanlı şehidinin kabrinin restorasyonunu yaptırdık. Mart 2013 yılında babaları Bosna'da şehit olan 21 şehit çocuklarının İnegöl'de ağırlamaktan da gurur duyduk. Biz sizle hem kardeş olduk hem de bir aile olduk. Bu ailenin ilelebet sürmesini yüce rabbimden niyaz ederim" dedi.

HER YIL DONJİ VAKUFLULARA ERZAK DAĞILIYOR
Her yıl Donji Vakıf'ta İnegöl Belediyesi olarak erzak dağıttıklarını belirten Kansu, "Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bu iftarları, siz kardeşlerimiz ile bir araya gelmek için bahane edip, sizlerle bu iftarlar vasıtası ile bir araya geliyoruz. Ayrıca her Ramazan'da bir kardeşimizin sofrasını bereketlendirmek için erzak dağıtımında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

AYVAZ DEDE ŞENLİKLERİNE DESTEK
Her yıl Donji Vakuf'ta düzenlenen Ayvaz Dede Şenliklerine İnegöl Belediyesi olarak destek verdiklerinin de altını çizen Kansu, "Her yıl aralıksız olarak Ayvaz Dede Şenlikleri'ne, sağ olsun Hüso Susic bey bizleri çağırıyor ve bizlerde bu davete icap ederek katkıda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

“DÜN NASIL YANINIZDA OLDUYSAK, BUGÜNDE YANINIZDAYIZ, YARINDA YANINIZDA OLACAĞIZ”
Biz iki kardeş şehrin insanları olarak artık bir aileyiz diyen Kansu; "Bu coğrafyada Boşnak halkının yok edilmek istenmesine rağmen, yaşanılan onca acıya rağmen hala bugün ayakta ve burada yaşamaya devam ediyorsanız bu tevekkül etmenin, bu Allah’a sığınmanızın bir sonucu. Bizim için çok önemlisiniz. Şunu unutmayın ki burada tüm Müslüman milletlerini temsil ediyorsunuz. Bizler sizlerin dün nasıl yanınızda olduysak, bugünde yanınızdayız, yarında yanınızda olacağız.” dedi.

Kansu son olarak; “Bugün görkemli bir açılış töreni ile hizmete giren spor salonunun Donji Vakuf halkına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, böyle güzel ve anlamlı projelerin iki kardeş şehir arasındaki birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olacağı temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Son olarak açılış töreninde Donji Vakuf Belediye Başkanı Hüso Susiç, spor salonun yapımına göstermiş olduğu katkı ve destekler için İnegöl Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu’ya teşekkür plaketi takdim etti.

 

Son Güncelleme: 29.11.2016 17:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<