Dostum Okçuluk Eğitimi Kurslarına Yoğun İlgi

01 Haziran 2017 Perşembe 15:14 2017-06-01 15:18:10
Dostum Okçuluk Eğitimi Kurslarına Yoğun İlgi

 Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (Dostum) bünyesinde verilen okçuluk eğitimi kurslarına ilgi gün geçtikçe artıyor. İnsanlık tarihi kadar eski, avcılık ile beraber ortaya çıkmış olan, gelişen teknolojiye rağmen popülerliğini halen devam ettiren Okçuluğu İnegöllüler ile buluşturmayı amaçlayan İnegöl Belediyesi bu spora gönül verenleri eğitimlere katılmaya davet ediyor.

banner380
İnegöl’ün tabiat güzelliklerini ortaya çıkartmak ve doğa sporlarında ilçemizi öncü merkezlerden biri haline getirme hedefiyle çalışmalara devam eden Dostum kapsamında çeşitli doğa sporları branşlarına yönelik eğitimler verilmeye devam ediliyor. Doğa sporlarının çekim merkezi olan Dostum, İnegöl’ün doğa turizmin gelişmesi noktasında adeta bir üs görevini yerine getiriyor. Bu kapsamda son olarak yoğun bir katılımın olduğu ve 2. Dönem eğitimlerinin de tamamlandığı Okçuluk branşında 3. Dönem eğitimleri için kayıtlar alınmaya başlandı.

“DOSTUM İLE GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”
İnegöl’ün saklı kalmış güzelliklerini öne çıkartmak için önemli projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’ün Turizm ile anılması noktasında elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Bacasız sanayi dediğimiz turizmden şehrimizin hak ettiği payı alması noktasında tüm dinamiklerimizi harekete geçirerek çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz. Turizm alanında öne çıkarmak istediğimiz önemli merkezlerimizden birisi de tabi ki Dostum. Dostum ile kısa bir sürede epey yol aldığımızı düşünüyoruz. Dostum’da doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, deniz bisikleti, kampçılık ve oryantiring gibi pek çok doğa sporunu içinde barındıran 12 branşımız var. DOSTUM; Doğayı sevenler, sporu sevenler, alternatif spor branşlarıyla tanışmak isteyenler ve bu alanlarda kendini geliştirmek isteyenler için hazırlanmış bir merkez. Biz inanıyoruz ki belediyemizin mega projelerinden biri olan ve İnegöl’ü bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmin yeni merkezlerinden biri haline getirmesi planlanan DOSTUM projesiyle çok güzel işlere imza atacağız” şeklinde konuştu.

OKÇULUK EĞİTİMİ
Bugüne kadar çeşitli branşlarda kurslar açarak İnegöl halkını doğa sporları ile tanıştıran ve doğadaki yaşam koşullarına hazırlayan DOSTUM’un Okçuluk eğitimi adı altında yeni kurslar açmaya hazırlandığını belirten Aktaş, “İnegöllü hemşerilerimizin özellikle de çocuklarımızın ve gençlerimizin Dostum ile tanışmaları, merkezimiz bünyesindeki doğa sporları branşları ile yakinen ilgilenmeleri bizim için olmazsa olmazlardan. Bu kapsamda İnegöllü doğaseverlerin en fazla rağbet gösterdiği okçuluk branşında 3.dönem eğitimleri için kayıt almaya başladık. Geçen hafta 2.dönem eğitimlerini tamamladık. Kursun sonunda eğitimlere katılan kursiyerlerin iştirak ettiği bir mini turnuva düzenledikten sonra kursiyerlerimize sertifikalarını da takdim ettik. Kursa katılanların keyifli bir zaman geçirdiklerini gönül rahatlığa ile söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

YENİ KURSLAR BAŞLIYOR
Şehrin stresinden kurtulmak, sabrı öğrenmek, mücadele etmek, doğaya karşı insan gücüyle ayakta durmayı başarmak için okçuluğun mükemmel bir aktivite olduğunu belirten Aktaş, “Halkımızın da bu branşa duyduğu ilgi ve alakadan dolayı yeni kurslar açmak istedik. Şu anda hafta sonu devam eden bir kursumuz var. Bunun dışında 3. Dönem için kurs başvurularımız başladı. Eğitimler hafta içi Salı- Perşembe ve Çarşamba-Cuma olmak üzere 4 grup halinde Yeniceköy’deki Dostum Merkezinde verilecek. Okçuluk kursumuza 18 yaş üzerindeki herkes başvurabilir. Kurslarımız 11 Temmuzda başlayıp -12 Eylül de sona erecek. Bunun dışında da belediyemizin yaz spor okulları kapsamında çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik okçuluk eğitimlerimizde olacak. Kontenjanların sınırlı olduğu bu kurslarımıza kayıt için tüm İnegöllü doğaseverlerin ilgi ve alakasını bekliyoruz.”

Okçuluk eğitimi kursu için www.dostum.org.tr adresindeki kurs başvuru formunun doldurulmasının yeterli olacağını belirten Aktaş, “Ayrıca doğa tutkunları bu adresimizden diğer kurslar ile alakalı bilgilere de ulaşabilirler. Ayrıca Kursa kayıt ile alakalı 0224 777 05 50 nolu telefondan bilgi de alınabilir.”
Aktaş son olarak, “Dostum bünyesinde gerçekleştireceğimiz Okçuluk eğitimi kurslarımızın şimdiden tüm doğa tutkunlarına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, sporla dolu günler temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Son Güncelleme: 01.06.2017 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<