banner359

Dostum’da Atatürk Özel Etkinliği

12 Kasım 2019 Salı 14:56 2019-11-12 17:03:50
Dostum’da Atatürk Özel Etkinliği

İnegöl Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (Dostum)’nde 10 Kasım özel etkinliği düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81.yıldönümü sebebiyle gerçekleşen doğa yürüyüşü ve uçuşa “10 Kasım” adı verildi.
İnegöl Belediyesi Dostum’la sporun ve doğanın renklerini buluşturmaya devam ediyor. 10 Kasım sebebiyle düzenlenen doğa yürüyüşüne onlarca doğasever katıldı. Aynı zamanda gerçekleşen yamaç paraşütü uçuşu ise 10 Kasım sebebiyle Atatürk’e ithaf edildi.
DOĞA YÜRÜYÜŞÜ VE YAMAÇ PARAŞÜTÜ
Dostum Yamaç Paraşüt takımı 10 Kasım Atatürk'ü anma uçuş etkinliği düzenledi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte Bursa pilotlarının yanı sıra çevre illerden de etkinliğe katılan pilotlarımız ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gökyüzünde saygı ile selamladılar. Yine İnegöl Belediyesi DOSTUM tarafından düzenlenen Atatürk’ü Anma Doğa Yürüyüşü ise Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Gülalan Mevkiindeki Atatürk Köşkü’ne yapıldı. İnegöl Belediyespor önünde toplanan 90 kişilik ekip, 3 otobüsle Atatürk’ü anma yürüyüşü için yola çıktılar. Yaklaşık 7 kilometre olan mesafenin ardından Atatürk Köşkü’ne varan ekip, Bozüyük ilçesine 22 kilometre uzaklıkta, Gülalan Mevkiindeki orman dokusu içerisinde güzel bir sivil mimari örneği sergileyen köşkün ve çevresinin güzelliğine hayran kaldılar.
SONBAHAR BÜYÜSÜ DOĞASEVERLERİ KARŞILADI
Atatürk Köşkü etrafında verilen bir saatlik öğle molasının ardından “Hatıra Fotoğrafı” çekilerek Muratdere Köyü'ne doğru harekete geçildi. Sonbaharın eşsiz güzellikleri doğaseverleri karşıladı. Orman içerisinden ilerleyen toprak yol etrafa dökülen rengarenk yapraklarla kaplı doğanın büyüleyici sonbahar tonlarıyla katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Toplamda 17 kilometre doğa yürüyüşünün ardından kendilerini bekleyen araçlarla başlangıç noktası olan İnegöl Belediyespor önüne gelinerek etkinlik sonlandırıldı.
RAHMET VE SAYGIYLA ANIYORUM
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün halkına inandığını, birlik beraberlik duygusu ve ışığıyla milletine önderlik ettiğini belirten Belediye Başkanı Alper Taban: “Aramızdan ayrılışının 81.yılında Ulu Önder Atatürk’ü rahmet ve saygıyla anıyorum. Gençlere ve millete olan inancı sağlam tutmanın bu memleketi bir arada tuttuğunun farkındayız. Sporun ve gençlerin desteklenmesi adına gençlere duyduğumuz güvenin değerli olduğunu biliyoruz. Atatürk’ün sporcunun vasıflarını anlatırken zeki, çevik ve ahlaklı olanına sevgi duyduğunu belirttiğini unutmamalıyız. Gerçekleşen doğa yürüyüşü ve uçuşa katılım sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum” açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 12.11.2019 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<