banner359

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan İnegöl'e ziyaret

19 Kasım 2016 Cumartesi 17:05 2016-11-19 17:11:16
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan İnegöl'e ziyaret
 İnegöl´e bir dizi ziyaretler yapmak için gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, beraberindeki ekiple hem esnafları ziyaret etti, hemde İnegöl´ün tarihini yansıtan İnegöl kent müzesini gezerek bilgiler aldı.

Esnaf ziyaretlerinin ardından Kent müzesine gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve beraberindeki heyeti, Belediye Başkanı Alinur Aktaş karşıladı. Başkan Aktaş, Genel Başkanı Uysal´a İnegöl tarihi alakalı bilgiler de verdi.

MUTLULUK DUYUYORUM

Ziyaretin ardından konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Balıkesir programımız öncesinde değerli İlçe Başkanımız Murat Balakuş´un yeni işyerini ziyaret edelim istedik. Kent Müzemizi de gezerek bir takım ziyaretlerde bulunacağız. Bugün burada olmaktan dolayı mutluyum. Başta Belediye Başkanımız ve beraberinde tüm emek verenlere teşekkür ediyorum. Anadolu için Şevket Süreyya Aydemir´in güzel bir tabiri vardır; ‘Anadolu kavimlerin, milletlerin, kültürlerin buluşma, karşılaşma, karışma ve kaynaşma noktasıdır´ diye. Hakikatten karşılaşma, karışma ve kaynaşma noktası olmuş İnegöl´ümüz tüm Anadolu´yu remz eden yemeklerinden giyim kuşamına kadar gelişen pek çok sektöre, geleneksel sanatlara kadar birçok özelliği içerisinde barındırıyor. Çok kritik tarihi bir eşikteyiz. Yok olmaya yüz tutmuş bu eserleri burada böyle bir müzeyle kendimizden sonra gelecek nesillere aktarabilmiş olmak, geçmişte İnegöl´e hizmet edenlerin hem onore edilmesi hem de kendilerini bulabilecekleri bir serginin yapılması, tarihin ve kültürün aktarılması konusundan çok değerli buluyorum. Tüm Anadolu´nun bir portresi gibi… Geçmiş tarihlerden günümüz Türkiye Cumhuriyetine kadar İnegöl pek çok noktada nüfusu, iktisadi büyüklüğü, bulunduğu coğrafyası, kaplıcaları, tarihi geçmişi ile kendine has mukayese üstünlüğü olan bir yer. Bu açıdan bunları da aksettirmek lazım. İnegöl iktisaden bunu fazlasıyla aksettiriyor ama bu kültürel derinliği de gösteriyor olmak arkasını dayayabileceği bir arka plan. Bu açıdan görmüş olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Son Güncelleme: 19.11.2016 17:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<