DP'liler Balakuş dedi

.

01 Aralık 2014 Pazartesi 10:19 2014-12-01 10:27:15
DP'liler Balakuş dedi
 Demokrat Parti (DP) İnegöl İlçe genel kurul toplantısı dün saat 13.30’da Mete düğün salonunda gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde, atanmış olarak görevini sürdürmekte olan  Murat Balakuş DP İnegöl İlçe Başkanlığına seçildi.

Kongreye Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, DP Genel Başkan Yardımcıları Veysel Polat, Mehmet Ali Yavuz ve  Adnan Tufan, DP GİK üyesi Füsun Erdoğan, DP İl Bursa Başkanı Mehmet Hamaloğlu, AK Parti İlçe Başkan vekili Mustafa Ersan, CHP İlçe Başkanı Turan Neşe ve yönetim Kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkan vekili İrfan Bayram ve yönetim kurulu üyeleri, bazı oda ve dernek başkanları ile üyeler katıldı.

DP İl Bursa Başkanı Mehmet Hamaloğlu’nun divan başkanlığını üstlendiği kongre de denetleme ve faaliyet raporları okunarak ibra edildi.

‘YETER SÖZ MİLLETİNDİR’

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, “Bugün burada Demokrat Parti olağanüstü İlçe kongremizi gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz. Özellikle kongremizin ülkemize, ilçemize ve partimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 1946 yılında ‘Yeter söz milletindir’ diyerek çıkılan bu yolda, merhum Başvekilimiz Menderes ve arkadaşlarının hazin sonlarına rağmen ‘İlle de millet, ille de Türkiye, ille de demokrasi’ diyerek başlattığı bu kutlu yürüyüş, bu milletin başına baba yaptığı Demirel ve arkadaşlarına devreden bu gelenek, bu milletin kendine ana dediği Tansu Çiller ile hizmet kervanına durmadan devam etmiştir ve bugün bu misyonun kadrolarından yetişmiş, yeni Türkiye değil, büyük Türkiye sevdası ile Türkiye’nin en eski partisinin, en genç Genel Başkanı Genel Başkanım Gültekin Uysal ile aynı kararlılıkla ve azimle yoluna devam etmektedir” dedi.

KÜLLERİMİZDEN DOĞACAĞIZ

Türkiye’nin 4 partiye mahkûm edildiğini söyleyen Balakuş, “Bugünün şartlarında dört partiye mahkûm edilen Türkiye, demokrasi ve özgürlükler konusunda sıkıntılar yaşamaktadır. Yeni Türkiye olarak adlandırılan bu süreç, gün geçtikçe demokrasi yolundan çıkarak totaliter bir rejime doğru var gücüyle ilerlemektedir ve her geçen gün şu anlaşılmaktadır ki, Demokrat Parti kadrolarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun önüne geçilmek için yandaş basında yer verilmeyip, unutturulmaya çalışılmaktadır. Ama şunu unutuyorlar ki, renkli televizyon ekranlarında ve yandaş gazetelerinde silmeye uğraştıkları bu misyon insanların kalplerinde ve zihinlerinde her zaman yaşayacak ve zümrüdü anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğacaktır” diye konuştu.

‘SÖZ VERİYORUM’

23 Temmuz 2014 tarihinde atama olarak aldıkları bu şerefli görevi, bu zaman zarfı içerisinde İnegöl yerelinde ellerinden geldiğince iyi yapmaya çalıştıklarını belirten Balakuş, “Kongre ile taçlandırdığımız yönetim kurulumuzla birlikte, İnegöl için ne projeler üretebiliriz, nasıl bir faydamız olur, doğruya yanlışa nasıl tanık oluruz düşüncesi ile görevimizi yapmaya hazırız. Bundan sonra İnegöl siyasetinde Demokrat Partiyi en renkli, canlı şekilde temsil edeceğimizi, muhalefet görevini en iyi şekilde yerine getirerek, iktidar günlerinin özlemini teşkilatımıza, kadrolarımıza, İnegöl’ümüze bir kez daha aşılayacağız inşallah. Bu misyonun kuruluşunda bugüne kadar teşkilatımıza hizmet veren ve vefat eden tüm teşkilat mensuplarımızı bir defa daha rahmetle anmak istiyorum, mekanları cennet olsun. Yaşayan büyüklerimize de uzun ömürler diliyorum. Bu bayrak yarışında, aynı davaya hizmet ettiğimiz dava arkadaşlarımla birlikte emaneti daha yukarıya çıkartmak için gerekli gayreti göstereceğime kendim ve teşkilatım adına büyük bir inançla söz veriyorum. Olağanüstü kongremizin ülkemiz için, İnegöl’ümüz için, partimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ederek, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜRLÜK FALAN YOK

Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hamaloğlu ise, “Türkiye, 2002 yılında yoksul, fakir, fukara, garip, guraba diyen Moğol orduları tarafından işgal edildi ve bugüne geldi. Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar diye bağıra bağıra milletin oyunu aldılar. Şimdi geldiğimiz noktaya bakmak istiyorum. Eğer bunlar Müslüman olsalardı, yolsuzluk yapmazlardı. Eğer bunlar dürüst olsalardı işsiz güçsüz çocuklarına 60 bin TL’lik ev kiralamazlardı. Eğer bunlar demokrat olsalardı, kayıtsız şartsız herkesin kendilerine biat etmesini istemezlerdi. Eğer bunlar özgürlükçü olsalardı yasak koyucu olmazlardı. Yolsuzluktan dolayı istifa etmiş 4 Bakan ile ilgili haber yapmak yasak, Reza Zarrab ile ilgili haber yapmak yasak, Bingöl’de şehit 2 polis ile ilgili haber yapmak yasak, Hakkari’de şehit 3 asker ile ilgili haber yapmak yasak, Suriye’nin düşürdüğü uçak ile ilgili haber yapmak yasak, MİT’in durdurduğu TIR’lar hakkında haber yapmak yasak. Hani burada özgürlük? Özgürlük falan yok. Bunların işine gelmeyen her şey yasak, işine gelen her şey serbest. İnşallah 2015 yılında yapılacak olan seçimlerde Demokrat Partisi hak ettiği oyu alarak, bu kötü gidişe dur diyecektir” dedi.

BİZİM GİBİ KÖK SALMIŞ, BU İDDİAYI KOYABİLEN BAŞKA BİR PARTİ YOKTUR

DP Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Füsun Erdoğan ise, “Bugün sizlerle bir İnegöl kongresinde birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyum. Katılımlarınızdan, fedakarlıklarınızdan dolayı teşekkür ederim. Bursa, Demokrat Parti’nin kalbidir. Sayın Demirel ile yasakların kaldırılması mücadelesinde başı çekmiş biriyim. Biliyorsunuz, Bursa’da ne alınırsa, Türkiye genelinde o oy alınıyor, bu her parti için geçerli. Çünkü Türkiye; doğudan, batıdan, kuzey Anadolu’dan, iç Anadolu’dan büyük göç almış, birçok Türk milleti evladını, değişik şehirlerden gelen insanları bünyesinde barındırmış, Türkiye’nin mozaiği olan, Türkiye’ye ses veren bir ildir. Bu nedenle her ne kadar gerek konjonktürel nedenler gerekse elde olmayan nedenlerle Kırat kan kaybetti gibi gözükse de 97 yılından beri iktidar değiliz, 28 Şubat sürecinden beri hükümet değiliz, 2002 yılından beri de Parlamento’da milletvekilimiz yok ve takdir edersiniz ki, belediyelerde de çok başarılı olamadık. Bunun sebeplerini hepimiz biliyoruz. Ama bir şey var ki, tam 17 senedir iktidarda olmayan, kitle partisi olan Demokrat Parti’nin kökleri, gönüllü insanları o kadar fazla ki, inanın bizim geçirdiğimiz bu badireyi, yıllarca bu ülkeyi yönetmiş, bu ülkenin her çakıl taşında izi olan hizmetleriyle bu ülkeye Başbakanlar, Cumhurbaşkanları yetiştirmiş ve bu konuda şehit vermiş bir partinin evlatları olarak bizler, bu inanç, bu irade, bu fedakarlık olmasaydı, bugün buralarda kongre yapamaz olurduk. Bizim gibi kök salmış, bu iddiayı koyabilen başka bir parti yoktur” şeklinde konuştu.

DP Genel Başkan Yardımcısı Veysel Polat’da, “Türklüğün var olma mücadelesinin yapılamadığı, Türklüğü silmek isteyenlerin, Demokrat Partinin kır atının ayakları altında ezileceğini biliyorum. Bu milletin damarlarında demokrat parti var ve var olmaya devam edecek. Az olduğumuza bakmayın. Türklüğün şerefli kanını, şerefsizlikle örtbas etmek isteyenler var. Bir gün mutlaka Demokrat Parti günü olacak” diye konuştu.

SELİM SANİ’YE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Hizmetlerinden dolayı kendisine bir teşekkür plaketi takdim edilen DP İnegöl İlçe eski Başkanı Selim Sani de yaptığı kısa konuşmada,  3.5 yıl boyunca partiye iki dönem hizmet verdiğini belirterek, yeni yönetime başarılar diledi. Sani, Haziran 2015 seçimlerinde  ülkenin başına gelecek iktidarın, DP iktidarı olacağını ileri sürdü.

İSLAM HERKESİN DİNİ

DP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yavuz ise, “Demokrat Parti, hizmet için geldi. Dönemimiz de terörü bitirmiştik. Ama şu an ülke terör belası ile karşı karşıya. Yeni Türkiye, İmralı’daki terörist başına biat etmek mi? Bu ülke parçalanmayacak. Elimizden geleni yapacağız. 2015’de genel seçimlerde inşallah barajı aşacağız. Biz var olacağız. Ülkemizin etrafında sıfır sorun olacak dediler. Etrafımız sorun dolu. Hiçbir ülkeyle barışık değiliz. İslam herkesin dini. Maalesef bu gün sadece onların dini olarak yansıtıyorlar. Bunlara dur diyecek parti, Demokrat Partidir.  AK Parti içindeki yüzde 30’luk oy oranımızı geri alacağız” diye konuştu.

banner380

BURADA BİR AVUÇ ADAMIZ

DP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Tufan ise, “Burada bir avuç adamız. Hiç önemli değil. Genç yaşta bu partiyi kuranlar arasında yer aldım. Bir avuç kadarken o kadrodan Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan çıkardık. Bunu çıkaran irade, kır atın iradesiydi. Kır at, herkesin gönlünde vardır. Bu ülke de bir milyon 650 bin kişi geçen ay kredi kartı borcunu ödeyemedi. İcralık oldu. 117 bin kişi bu yüzden hapse girdi. Türkiye’de ilk defa kurulan şirket sayısı, kapanan şirket sayısından azdır. Milletin mallarını, özelleştirme diye haraç mezat sattılar. Satamadıkları uyduruk yerler kaldı sadece. Onları da satacaklar. 1 milyar 410 milyon liraya, Atatürk Orman Çiftliğine saray yaptırdılar. Çalmadığımız için partimizin durumu bu. Ama biz asla onlar gibi olmayacağız, çalmadan hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kongrenin sonunda tek liste ile seçime gidildi. Seçim sonucunda Murat Balakuş DP İnegöl İlçe Başkanlığına seçilmiş Başkan olarak getirilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Coşkun Şengün, Mustafa Altındiş, Mehmet Sapmaz, Ali Ergün, Birgül Demirbaş, Ertuğrul Anıl, Özgün Can, Ahmet Bahadır, Mesut Şahin, İsmail Ese, Fahri Karataş, Muharrem Perkgül, İsa Hitit, Nezir Cengiz, Sadık Kayhan, Reyhan Yıldırım ve İsmail Bakadur seçildiler.

Son Güncelleme: 01.12.2014 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<