banner359

Drift yapana af yok!

01 Kasım 2017 Çarşamba 16:14 2017-11-02 09:54:28
Drift yapana af yok!

İnegöl’de abartı egzoz, tehlikeli araç kullanan, çevreye tehlike saçan ve vatandaşın huzurunu bozan sürücülere artık göz açtırılmayacak. İnegöl Emniyet Müdürlüğü’nce kurulan yaya trafik ekipleri, şehrin belirli noktalarında vatandaşlara tehlikeli anlar yaşatan drift yapan sürücüleri tespit edecekler.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nce Türkiye genelinde uygulamaya alınmasının ardından İnegöl’de de çevreye ve vatandaşlara drift çekerek rahatsızlık veren sürücülere cezanın yanı sıra ehliyetlerine de el konulacak.
Karayolları trafik kanununun 45. Ve karayolları trafik yönetmeliğinin 79. Maddelerine istinaden harekete geçen İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, drift yaparak vatandaşlara tehlikeli anlar yaşatan, huzuru bozan sürücülere göz açtırmayacaklar.
Sadece Trafik ekiplerin değil, İnegöl Emniyet Müdürlüğünün herhangi bir bürosunda görevli ekipler de bu sürücüler hakkında işlem yapabilecekler.
EHLİYETLEE EL KONULACAK
Drift yaparak trafiği tehlikeye düşüren, vatandaşın huzurunu bozan sürücülerin öncelikle ehliyetlerine geçici olarak el konulacak.
AKIL SAĞLIKLARI ARAŞTIRILACAK
Ehliyetlerine geçici olarak el konulan Drift yapan sürücülerin ayrıca Karayolları trafik kanununun 45. Ve karayolları trafik yönetmeliğinin 79. Maddelerine istinaden sağlık raporu ve psikoteknik değerlendirme raporu yani trafikte bu hareketleri yapanların akıl sağlığının yerinde olup olmadığı tam teşekküllü hastaneden alınacak rapora göre belirlenecek. 
RAPORA GÖRE EHLİYET
Rapor sonuçlarına göre yani akıl sağlığı normal olmayan sürücülerin ehliyetlerine tamamen el konulacak. Akıl sağlığı sorunu olan sürücüler, ehliyet için sil baştan başvuru yapacaklar.
206 LİRA CEZA
Beyaz led, harici ses sistemi, can ve mal güvenliğini hiçe sayarak drift atan araçların ekiplerce görülmesi halinde durdurularak sürücüye ayrıca 206 TL idari para cezası uygulanacak.

Son Güncelleme: 02.11.2017 09:54
Anahtar Kelimeler:
InegölCezaDrift
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<