banner359

Dua ve İftarlı Mezuniyet Töreni

17 Haziran 2016 Cuma 17:34 2016-06-17 17:37:04
Dua ve İftarlı Mezuniyet Töreni

 7 Hilal İnegöl Şubesi ve İnegöl Belediyesi işbirliği ile ortaokul son ve lise son sınıf öğrencilerine yönelik dualı, iftarlı bir mezuniyet töreni gerçekleştirildi. 500 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen programda, öğrenciler gelecekleri için dualar ettiler. törende konuşan Başkan Alinur Aktaş, okul idarecilerine ve öğretmenlere çağrı yaparak, çılgınca mezuniyet törenlerinden vazgeçmelerini istedi.

Önceki akşam Royal Hotel´de düzenlenen mezuniyet törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, 7 Hilal İnegöl Şube Başkanı Faruk Coşkun, 7 Hilal İnegöl Şubesi yönetim kurulu üyeleri ile 500 ortaokul son ve lise öğrencileri ve okul idarecileri katıldı.

Yemeğin ardından konuşan 7 Hilal İnegöl Şube Başkanı Faruk Coşkun, “İnegöl´de gelenek olarak devam etmesini ümit ettiğimiz mezuniyet töreni düzenledik. Mezuniyetimiz ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle iftarlı oldu. İftarın ardından mezuniyet duamızı yaptık. Liseden mezun olan gençlerimizin bundan sonra farklı bir hayata geçişleri var. Aynı zamanda ortaokulu bitirip liseye geçen öğrencilerimiz de var. Mezuniyetimizi dualarla niyazlarla yapalım dedik. Katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Belediyemize ayrıca desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

AKTAŞ´TAN MEZUNİYET TAVSİYESİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm İslam aleminin ramazan ayını kutlayarak, “Ramazan ayı bereket ayı. Her akşam farklı farklı yerlerde iftarlar yapıyoruz. Davetlere icabet etmek için bir yerde çorbayı, bir yerde yemeği bir yerde de çayımızı içiyoruz. Konuşmamızın ardından Abdulvasih Duran hocamız dua edecek. Bence içinizden geçenleri iftar saatinde hayal edin, dua edin. Anneniz babanız size ekmek verir, aş verir, para verir ama sizin her istediğinizi yerine getirecek olan Cenab-ı Allah´tır. Dua sadece ona yapılır. Liseyi bitirenler için üniversite, ortaokulu bitirenler için lise süreci var. Dolayısıyla özellikle okul idarecilerimizden ve öğretmenlerimize istirham ediyorum; bundan sonra yapacağınız mezuniyet törenleriyle alakalı lütfen rica ediyorum, çocuklarınız kesinlikle yeni bir sürece başlıyorlar, onların gerçekten eğlenmek hakları ama lütfen yeni başlayan süreçle alakalı dozajı belli olmayan çılgınca bir eğlence ve maalesef kılık kıyafet anlamında gerçekten cidden aşan hal ve hareketlerle eğlence yapmaktan ziyade, gerçekten bize kültürümüze yakışan standartlarda bu işi yapmak adına bizim cidden yapabileceğimiz çok şey var. İdarecilerimizden ve öğretmenlerimizden rica ediyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. İnşallah bu tür programları geleneksel hale getirerek bütün okulların öğrencilerini bir araya getirecek şekilde büyük bir mezuniyet töreni yapılır. Niye 4-5 bin çocuğumuzun aynı anda dualar ettiği bir programa dönüşmesin. İnşallah o programların başlangıcı bu akşam olur” dedi.

Konuşmaların ardından Abdulvasih Duran hoca mezuniyet duasını yaptırdı. Dua öncesi öğrencilere tavsiyelerde bulunan Duran, sınırsız yaşama diye bir şeyin olmayacağına dikkat çekerek, “Herkesin sınırı öteki insanın sınırının başladığı yerdir.” Dedi. Duran, önerisinin ardından mezuniyet duası yaptırdı.

7 GÜZEL ADAM

7 Hilal İnegöl Şube Başkanı Faruk Coşkun ile 7 Hilal İnegöl Şubesi yönetim kurulu üyeleri ayrı ayrı kürsüye çıkarak, 7 güzel adam olarak nitelendirilen Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu, Alaeddin Özdenören, Rasim Özdenören, Sezai Karakoç, İsmet Özel ve Erdem Bayazıt´a ait şiir ve kitaplarında yer alan sözlerinden alıntıları okudular.


Son Güncelleme: 17.06.2016 17:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<