banner359

Dünden bugüne iğne oyaları sergilendi

13 Aralık 2016 Salı 17:40
Dünden bugüne iğne oyaları sergilendi

İnegöl Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden Selma Köroğlu ve kursiyerlerinin büyük emekler ile hazırladığı “Dünden Bugüne İğne Oyalarımız” sergisi Kent Müzesinde düzenlenen törenle izlenime sunuldu.
20 kursiyerinin el emeği ürünlerinin izlenime sunulduğu serginin açılış törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı.
İnegöl Kent Müzesinin 74. Sergisi olma özelliğini de taşıyan sergide 71 adet farklı malzeme üzerine çoğunlukla ipek ipler kullanılarak şekillenmiş birbirinden farklı motifler yer alırken, serginin 13-15 Aralık tarihleri arasında ziyaretçilerini kabul edeceği belirtildi. Geçmişin izlerini günümüze taşıyan ve her bir nakış ilmeğinde yaşanmışlıkları yansıtan serginin açılış töreninde konuşan Halk Eğitim Merkezi öğreticisi Selma Köroğlu, sergi isminin neden “Dünden Bugüne İğne Oyalarımız” olduğuna açıklık getirerek; “Neden dünden bugüne diyoruz? Çünkü bizim amacımız el sanatlarımızı yaşatmak ve gelecek nesillere en güzel şekilde aktarabilmek. Bu anlamda katkıda bulunan kursiyerlerime de teşekkür ediyorum” dedi.
Sergi açılışı öncesi konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Selma Köroğlu ile birlikte 20 kursiyerinin eserlerinin yer aldığı serginin açılışı için bir arada olduklarını kaydederek bu tip kurslara giderek kendini sosyalleştirmeye, yetiştirmeye çalışan herkesi tebrik ettiğini söyledi.
İlçe halkına farklı kurslar ve eğitimlere katılmayla alakalı çağrıda da bulunan Aktaş, “Eğer güzel işlerle uğraşırsanız, eğer kendinizi gerçekten ailenize, çevrenize, şehrinize faydalı olacak iş ve uğraşlar içerisinde tutarsanız dünyayı da güzel görürsünüz hayata da güzel bakarsınız. Lakin oturup akşama kadar televizyon izlemeyi veya dedikodu yapmayı tercih ederseniz çevrenize ve şehrinize bakış açısının her geçen gün kötüye gittiğini görürsünüz. Kendinizle kavgalı bir hale gelirsiniz. Tabi bunları size söylemeye gerek yok. Sizler burada bu fedakarlığı yapmış insanlarsınız. Sizler kendinizi yetiştirmenin derdi içerisindesiniz. Size 40 yaşından sonra 50 yaşından sonra memleketi mi kurtaracaksın, ne işin var öğrencilikle, okula mı gidiyorsun gibi eleştiriler geliyor olabilir. Asla bunlara itibar etmeyin. İnancımız gereği de öğrenmenin yaşı yok. Eminim ki bu öğrenmelerle bazen kendinize ekmek kapısı açar, bazen sosyal hayatınızı canlandırabilirsiniz. İşleyen demir pas tutmaz sözünden de hareketle öğrenen, kendini geliştiren, gelişime açık insanlar hayatta her zaman başarılı olurlar, muvaffak olurlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<