banner359

Dünür cinayeti davasına devam edildi

12 Mart 2018 Pazartesi 10:30
Dünür cinayeti davasına devam edildi

Geçtiğimiz yıl Kemalpaşa mahallesinde aile arasında yaşanan tartışma sırasında öfkesine hakim olamayıp, gelinine ve dünürüne kurşun yağdırarak, dünürünün ölümüne, gelinin ise yaralanmasına neden olan sanık ikinci kez Hakim karşısına çıktı.

9 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen olayda, Niyazi B., oğlu İbrahim ve gelini Leyla B.´nin evine ziyarete geldi. Ziyaret esnasında Leyla B., iddiaya göre kayınbabası Niyazi B.´ye kayınvalidesinin eşi ile arasını bozduğu gerekçesiyle eve gidip gelmesini istemediğini söyleyince tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar polis merkezine giderek birbirlerinden şikayetçi oldu. Karakoldan çıkan taraflar evlerine döndü. Evde bulunan silahını alıp 2 saat sonra tekrar oğlunun evine gelen Niyazi B., gelini 25 yaşındaki Leyla B. ve evde bulunan dünürü 54 yaşındaki Ali Osman Ş.´yi tabancayla yaraladı. Bacaklarından yaralanan Leyla B. ile Ali Osman Ş., haber verilmesi üzerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından İnegöl Devlet Hastanesi´ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ali Osman Ş. olaydan bir hafta sonra hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Niyazi B. tutuklanarak cezaevine koyuldu.

BERAATİNİ İSTEDİ

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde Hakim karşısına çıkan sanık Niyazi B. ilk ifadesinde, “Olay günü eşim Bursa´dan gelip oğlumuz Mesut´un evine gitmiş. Gelinimiz Leyla ile tartışma yaşamışlar ve karakolluk olmuşlar. Bu nedenle maktul Osman Ş., beni arayarak küfür etti ve seni öldüreceğim dedi. Sonrasında ben eşimi almaya gittim. Evden çıkarken Osman Ş. ve gelinimiz Leyla ile karşılaştım. O sırada Osman bana küfür ederek saldırdı. Leyla´da bana saldırdı. Bana saldırdıkları için üzerimdeki silahla ayaklarına 6 el ateş ettim. Beraatımı talep ediyorum” demişti.

CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUM

Müşteki sanık Leyla B.´de ilk ifadesinde, “Olay günü arkadaşımla evde oturuyordum. Kayınvalidem  Kadriye B. evime geldi. Kapıyı açınca kayınvalidem beni tutup savurdu ve kolumu kapıya sıkıştırdı. Böyle olunca kayınvalidemi evden çıkarttım. Ardından ailemi aradım. Eşyalarımı toplayıp çıkarken, Niyazi B. bana yumrukla vurdu. Babam da beni kurtarmak için araya girdi. Niyazi B. bize arkamızdan ateş etti. Ben ve babam yaralandı. Daha sonra babam vefat etti. Niyazi B.´den şikayetçiyim, cezalandırılmasını talep ediyorum” demişti.

Tutuklu sanık Niyazi B.  ikinci duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılarak, ilk ifadesini tekrarladı. İkinci duruşmada mahkeme heyeti tanıkları dinledi. Saatler süren duruşma da mahkeme heyeti, son 3 tanığın dinlenmesi için duruşmayı 22 Mayıs´a erteledi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<