banner359

Dünür cinayeti davasında karar çıktı

24 Aralık 2019 Salı 18:26
Dünür cinayeti davasında karar çıktı

İnegöl’de aile arasında yaşanan tartışma sırasında öfkesine hakim olamayıp gelinine ve dünürüne kurşun yağdırarak dünürünün ölümüne neden olan sanığın yargılanması tamamlandı. Sanığa 34 yıl hapis cezası verilirken; olayda yaralanan gelin yaralama suçundan beraat etti. 

9 Nisan 2017 tarihinde Kemalpaşa Mahallesi Hal Sokak’ta meydana gelen olayda Niyazi B., oğlu İbrahim ve gelini Leyla B.’nin evine ziyarete geldi. Ziyaret esnasında Leyla B., iddiaya göre kayınpederi Niyazi B.’ye kayınvalidesinin eşi ile arasını bozduğu gerekçesiyle eve gidip gelmesini istemediğini söyleyince tartışma çıktı.  Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar polis merkezine giderek birbirlerinden şikayetçi oldu. Karakoldan çıkan taraflar evlerine döndü. Evde bulunan silahını alıp 2 saat sonra tekrar oğlunun evine gelen Niyazi B. gelini 25 yaşındaki Leyla B. ve evde bulunan dünürü 54 yaşındaki Ali Osman Ş.’yi tabancayla yaraladı.  Bacaklarından yaralanan Leyla B. ile Ali Osman Ş., haber verilmesi üzerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ali Osman Ş. olaydan bir hafta sonra hayatını kaybetti. Polis ekipleri Niyazi B.’yi silahıyla birlikte gözaltına aldı. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde Hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Niyazi B. ilk ifadesinde “Olay günü eşim Bursa’dan gelip oğlumuz Mesut’un evine gitmiş. Geliniz Leyla ile tartışma yaşamışlar ve karakolluk olmuşlar. Bu nedenle maktul Osman Ş., beni arayarak küfür etti ve seni öldüreceğim dedi. Sonrasında ben eşimi almaya gittim. Evden çıkarken Osman Ş. ve geliniz Leyla ile karşılaştım. O sırada Osman bana küfür ederek saldırdı. Leyla da bana saldırdı. Bana saldırdıkları için üzerimdeki silahla ayaklarına 6 el ateş ettim. Beraatimi talep ediyorum” demişti. Leyla B.’de ifadesinde, “Olay günü arkadaşımla evde oturuyordum. Kayınvaliden Kadriye B. evime geldi. Kapıyı açınca kayınvalidem beni tutup savurdu ve kolumu kapıya sıkıştırdı. Böyle olunca kayınvalidemi evden çıkarttım. Ardından ailemi aradım. Eşyalarımı toplayıp çıkarken Niyazi B. bana yumrukla vurdu. Babamda beni kurtarmak için araya girdi. Niyazi B. bize arkamızdan ateş etti. Ben ve babam yaralandı. Daha sonra babam vefat etti. Niyazi B.’den şikayetçiyim, cezalandırılmasını talep ediyorum” demişti. Gelini ve dünürüne kurşun yağdıran ve dünürü Ali Osman Ş.’nin ölümüne neden olan Niyazi B.’nin İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması tamamlandı. Duruşmada, son sözü sorulan sanık, “Çok pişmanım” dedi.  Karar duruşmasında sanık Niyazi B.,’ye ‘kasten öldürme’ suçundan 25 yıl, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 8 yıl 4 ay ve ruhsatsız silah bulundurmadan 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 34 yıl 7 ay hapis cezası verildi. Duruşmada, gelin Leyla B., yaralama suçundan beraat etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<