banner359

Egzoz’un Ucundaki Gençlik!

.

23 Şubat 2015 Pazartesi 19:57 2015-02-23 20:08:22
Egzoz’un Ucundaki Gençlik!
  Yıldırım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Bilican egzoz gürültülerini köşesine taşıdı
İşte o köşe yazı

Geçtiğimiz akşam iki yakın arkadaşımla birlikte AVM yakınlarındaki bir kafeteryada çay içip, sohbet etmek için oturalım dedik. Saat yaklaşık 21.00 civarlarıydı. Tam çaylarımızı yudumlayalım derken, öyle bir ses duyduk ki, biz dâhil etraftaki herkes oturduğumuz sandalyeden fırlayıverdik. Ne yudumladığımız çayı yutabildik, ne de kulağımızdaki çınlamadan birbirimizi duyabildik. Ne oldu demeye kalmadan ikinci sesle başladık kelime-i şahadete…

 

Kafamı yola çevirince anladım sesin kaynağını. Kafasının içinde beyin yerine, fındık taşıyan birkaç arkadaşın, arabalarına taktırdıkları egzozlarmış meğer. Eğer İnegöl’de yaşıyorsanız, sizde haftada bir kaç kez aynı senaryoyu yaşıyorsunuzdur. Ya gecenin bir yarısında uykunuzdan sıçrarsınız ya da kaldırımda sessizce giderken kıyamet kopuyor sanırsınız bu sesi duyunca. Arabalarına özel egzoz taktırıp basbas bağırttıranlar için, hastanız varmış, çocuğunuz varmış ya da her şeyi geçtim, bu sesten rahatsız olacak insan varmış hiç önemi yok.

Şimdi diyeceksiniz ki yazacak başka bir şey bulamadın mı? Kusura bakmayın bulamadım. Ülke olarak bütün hafta konuştuğumuz, insanlık ve vicdan konusunun en alt basamağı bu ve bunun gibi konular. Gençliğimiz arabanın arkasından çıkan bu korkunç ses ile övünebilecek seviyede. Kul hakkı denen, İlahi emirden haberdar bile değiller maalesef. Dahası, özgüvenleri egzoz denilen borunun ucunda ve bunu bir maharet sanıyor. Nerden geldi yapıştı bu illet bizim insanımıza anla-yamadım.

Aslında egzozlardan çıktıklarını sandığımız bu ses, yerde sürünen eğitim ve insanlık seviyemizin asfalta sürterken çıkardığı çığlıktan başka bir şey değil. Aklı başında hiç bir insan bu düşüncesizliği yapmaz. Bu saçmalıktan nasıl bir kazanım sağladıklarında anlamış değilim. Silah sesi gibi patlayan motosiklet egzozları da ayrı bir dert.

Ülkemizde her şehirde yaşanan bir gerçek bu olay. Ama ben bu şehirde yaşıyorum ve bu şehrin insanları adına yazabiliyorum.

Şimdi, kaldırım işgallerini ortadan kaldırarak ülke çapında bir ilke imza atan İnegöl, bu konu da da bir adım atabilir mi acaba. Ben bu şehrin işgallerden kurtulmuş kaldırımlarında gezerken, aynı zamanda huzurda istiyorum.

Son Güncelleme: 23.02.2015 20:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
VATNDAŞŞ 2015-02-23 20:11:30

kolayi var plakayi yollayin 155 w olsun bi̇tsi̇n : )

Avatar
vatandas 2015-02-23 23:21:00

bu gençlik hevesi kimi çok sessiz araç sever kimi ise sesli evet doğru değil ama ole abartılacak kadar adım başı egzozlu gençler yok hak hukuk falan diyorsun ya şunu soyliyim küçükken bahcenizdeki ağaçtan meyve yiyen çocuklara nasıl haram etmememiz gerekiyorsa bu arkadaslarada aynı şekilde sizin düşüncenizi sadece kendi tarafınızdan bakan bencil bir düşünce olarak goruyorum

Avatar
inegollu 2015-02-25 20:29:36

sonuna kadar katılıyorum.egzoz patlatanlardan gına geldi artık.

<