banner359

Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

06 Ekim 2017 Cuma 15:45 2017-10-06 16:43:54
Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

İnegöl Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısı 24 gündem, 3 takrir olmak üzere toplam 27 maddenin görüşülmesi ile gerçekleştirildi.

Eylül ayı Belediye faaliyetlerinin sinevizyon gösterimi ile izlenime sunulmasıyla başlayan Meclis toplantısı, İnegöl Belediyesi bünyesinde bulunan birimlerde çalışan ve gösterdikleri başarılı performansları sonucunda ayın personeli seçilen 3 kişinin altınla ödüllendirilmesiyle devam etti.

Ardından ise İmar ve Bayındırlık Komisyonundan Gelen Evraklar’ın görüşülmesine geçildi. Komisyonca değerlendirilerek meclise sunulan 11 madde tek tek görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

ÇEKME MESAFESİNDEKİ STANDARTLAR
Meclis gündemine gelen çekme mesafesi maddeleriyle ilgili konuşan MHP grubu üyesi İsmail Karaman, “Daha önceki toplantılarımızda çekme mesafeleriyle ilgili bazı konuları kabul ettik. Bu toplantıda da birçok konu çekme mesafesiyle ilgili. Burada değerlendirmeler yapılırken inşaata mı dikkat ediliyor?” diyerek soru yöneltti.

Soruyu yanıtlayan Turgay Yel, “Komisyon olarak tek tek gezip bakıyoruz. Gezildiğinde arkasındaki parselin konumu göz önünde tutuluyor. Arkasındaki parselin tamamı açık bahçe ise buna vermiyoruz. Onun bir kısmına verdiğimizde arka bahçesini kapatıyor. Kapalı kısmı varsa kapalı kısım ne kadarsa o kadar veriyoruz. Arkası tamamen kapalı ama yanları açıksa ona da yarısını veriyoruz. Bu bakımdan kriterlerimiz standarttır. İmar Komisyonundaki arkadaşlarımız da bu standartlara göre karar veriyorlar” dedi.

Karaman, cevaptan dolayı Yel’e teşekkür ederek bu cevabın, kabul edilmeyen maddelerle ilgili ‘şahsa göre karar’ algısını kıracağını ifade etti.

112’YE YENİ NOKTA
Orhaniye Mahallesi Kozluca yolu üzerinde bulunan arsa, hayata geçirilecek olan 112 noktası, 2 yıl içerisinde inşaatına başlanması şartıyla Bursa İl Sağlık Müdürlüğüne 10 yıllığına tahsis edildi. 

SOKAK İSİMLERİ DEĞİŞİYOR
Ertuğrulgazi Caddesi’nin adının Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi olarak değiştirilmesi maddesinde konuşan Başkan Alinur Aktaş, “İnegöl’de gelişen mobilya sektöründe farklı alışveriş merkezlerine karşı ayakta durabilmek adına çalışmalar yapan Ertuğrulgazi Mobilyacılar Derneği, 14-31 Ekim tarihleri arasında bir kampanya başlatıyorlar. Caddeyi süsleyecekler, tabelalar koyacaklar. İsteklerinden bir tanesi de Ertuğrulgazi Caddesi’nin Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi olarak değiştirilmesi noktasında. Orada bir tek mobilyacılar var” dedi. Madde, meclisin oy birliği ile kabul edildi.

Şimşek Sokak’ın Cenon Bulvarı olarak değiştirilmesi maddesinde konuşan Başkan Alinur Aktaş, “İnegöl’ün kardeş şehirleri arasında bulunan Fransa’nın Cenon şehrinin yetkilileri yakın zamanda misafirimiz olacaklar. Orada gezen bir tramvayın adını İnegöl Tramvayı olarak değiştiriyorlar. Biz de, bir kısmı farklı bir isimde, bir kısmı farklı bir isimde olan caddenin ismini Cenon bulvarı olarak değiştirilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. Madde, meclisin oy birliği ile kabul edildi.
2018 YILI TAHMİNİ BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLDÜ
2018 yılı Mali Performans Programı kitapçığının meclis gruplarına dağıtıldığı ve konunun 20 gün içerisinde yeniden görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

2017 yılında 159 milyon TL olan tahmini bütçenin 2018 yılı için 185 milyon TL olması mecliste görüşüldü. 185 milyon TL gider, 165 milyon TL tahmini geliri olan Belediye, bütçeyi denk hale getirmek için İller Bankası’ndan 20 milyon TL kredi çekecek. Konu ile ilgili görüşülen madde, 20 gün içerisinde yeniden görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

VATANDAŞA ASFALT KATILIM PAYI MÜJDESİ
2013-2014 yılları asfalt katılım paylarının görüşülmesi esnasında konuşan Başkan Alinur Aktaş, “Park yapıyorsunuz para almıyorsunuz, bank koyuyorsunuz para almıyorsunuz, asfalta neden para alıyorsunuz diyorlar. Bu bir zorunluluktu ve zorunlulukla beraber bunu o caddedeki binanın kat sayısına göre hesaplıyorduk. Allah yapısı değil, kul yapısı. Hesaplamalarla ilgili hatalar olabilir. Hata görenler varsa getirsinler, inceleyip gereğini yaparız. Düzeltimler yapılıyor. Bu bir kanuni zorunluluktu, kanuni zorunluluk olmaktan çıkarılarak meclisin inisiyatifine bırakıldı. 1 Ocak 2013’ten itibaren 31 Aralık 2014’e kadar dökülen asfaltın hesaplamalarını yapıldı. 10 milyon 72 bin küsur liralık asfalt katılım payı çıktı. Kanun gereği konu meclisin inisiyatifindedir deniyor. Belediyemize kaynak lazım, projeler yapıyoruz ama ben bu konunun vatandaşa yansıtılmamasından yanayım. Vatandaş diğer vergilerini zaten veriyor. Bu konuyla alakalı 2013-2014 yıllarını kapsayan asfalt katılım bedellerinin alınmaması konusunda önerim var” dedi. Madde, meclisin oy birliği ile kabul edildi ve paranın halktan alınmamasına karar verildi.

ÜNİVERSİTEYE DESTEK SÜRÜYOR
Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen peyzaj ve düzenleme çalışmalarında kullanılmak üzere 100 bin TL’lik ödeneğin aktarılması maddesi meclise sunuldu. Daha önce 100 bin TL destekte bulunan İnegöl Belediyesi’nin 100 bin TL’lik daha destekte bulunması meclisin oy birliği ile kabul edildi.

Son Güncelleme: 06.10.2017 16:43
Anahtar Kelimeler:
InegölBelediyeMeclis
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<