banner359

“En Büyük Güvencimiz Demokrasi ve Cumhuriyet”

27 Ekim 2017 Cuma 15:38
“En Büyük Güvencimiz Demokrasi ve Cumhuriyet”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bir ulusun tek yürek yedi düvele karşı destansı bir mücadele vererek yeniden ayağa kalktığını tüm dünyaya duyurmasının nişanesi olan Türkiye Cumhuriyeti tüm dünya uluslarına örnek olmuştur” dedi.

29 Ekim 1923. Bu tarih, ebedi yurdundan atılmak istenen Türk Milletinin yeniden ayağa kalkarak, iradesini ortaya koyduğu ve esaret prangalarını kırdığı Kurtuluş Mücadelesi sonrası halkın kendi kendini yönetme şekli olan Cumhuriyet rejimine geçtiği tarih. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tarihte eşi benzeri olmayan bir mücadele sonrası ilan edilen Cumhuriyet’in 94’üncü yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

“EN BÜYÜK GÜVENCİMİZ DEMOKRASİ VE CUMHURİYET”
Milli birlik ve beraberliğimizin en büyük güvencesi demokrasimiz ve Cumhuriyetimizdir diyerek sözlerine başlayan Başkan Aktaş, “Bizler, bu kadim topraklarda bin yıldır Türkü, Kürdü, Laz’ı, Çerkez’i, Arnavut’u, Boşnak’ı, Gürcü’sü velhasıl her kim varsa omuz omuza, kardeşçe, bu gök kubbenin altında yaşadık ve bundan sonrada ilelebet yaşamaya devam edeceğiz. Cumhuriyet, şanlı tarihimizde kimseye boyun eğmeden yaşamak için canımızla ve kanımızla ödediğimiz bedelin karşılığıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin namusudur. Cumhuriyet, Türk milletinin her ferdinin büyük bir iman gücü ile mücadele ederek kazandığı bağımsızlık ve özgürlük zaferidir.”

“CUMHURİYETİMİZ, TÜRK MİLLETİNİN SONSUZ VARLIĞI İLE İLELEBET DEVAM EDECEK”
Bugün ülkemizin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94’üncü yıldönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız diyen Aktaş, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde milletimizin azmiyle yürütülen Milli Mücadele’nin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, dünya tarihinin en önemli başarılarındandır. Cumhuriyetimiz, Türk milletinin sonsuz varlığı ile ilelebet devam edecektir. Bugün, her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gereken Cumhuriyetimiz, eşitlik, özgürlük ve çağdaşlık ilkelerini kapsamasının yanında büyük bir düşüncenin ürünüdür. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak, Büyük Önder Atatürk’ün açmış olduğu bu yolda emin ve güçlü adımlarla ilerlemek zorundayız. Bu yolda yürürken asla milli değerlerimizden ödün vermemek milli birlik ve beraberliğimizi yükseltmek ve bu değerleri yarınlara sağlam olarak teslim etmekle görevliyiz” diye konuştu.

“CUMHURİYET; BİR MİLLETİN GURURU HÜRRİYETİN SONSUZLUĞUDUR”
Değerlerini tarihten, gücünü milletinden alan iradenin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, Edirne’den Hakkari’ye Sinop’tan Hatay’a kadar vatanın her köşesinde iman yolunda can veren, Türk milletinin ruhudur, namusudur diyen Aktaş, “Cumhuriyet; egemenliğin milletin elinde olduğu yönetim şeklidir. Cumhuriyet ulusun kendi gücü milletin sesidir. Uğruna savaşılan yoluna canların ortaya koyulduğu istiklalin meyvesi mücadelenin en eşsizinin ardından zaferin en güzel örneğidir. Azimle aşılan engellerin ardından nice zorluklardan sonra yüzlerde beliren tebessümdür. Bir milletin gururu hürriyetin sonsuzluğudur Cumhuriyet. Cumhuriyet Ülkemizin en büyük kazancıdır. Atatürk Onuncu Yıl Nutku ’nu okurken cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim gününü en büyük bayram olarak armağan etmiştir. Görüldüğü üzere, cumhuriyetin anlam ve önemi oldukça büyük olup, Atatürk’ün büyük mücadeleler sonucunda kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına ve bütünlüğüne var gücümüzle sahip çıkmalıyız” açıklamalarında bulundu.

“15 TEMMUZ GECESİ CUMHURİYETE VE DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTIK”
İç ve dış mihrakların her daim bizi sınadığını belirten Aktaş, “Bunun en büyük göstergesi 15 Temmuz oldu. 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizi ve bu topraklarda yaşayan aziz Türk milletini yok etmeye yönelik tarihin en büyük saldırılarından birine tanıklık etik. Milletimiz büyük bir demokrasi sınavından geçti. Tüm sömürgeci güçlerin desteğini arkasına alan gözü dünmüş bir katliam şebekesi olan FETÖ Terör Örgütüne karşı göğsünü siper eden halkımız, 15 Temmuz gecesi cumhuriyetine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Milletimiz demokrasiye sahip çıkarak, millet iradesine vurulmak istenen kelepçeye hiçbir zaman izin verilmeyeceğini yedi düvele karşı göstermiştir.”
Her yaştan insanımızla Cumhuriyet Bayramı törenlerine coşku içerisinde katılarak, birlik ve beraberliğimizi bütün dünyaya göstermeliyiz diyen Aktaş, “Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin 94. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<