En Özel Cumhuriyet Yürüyüşü

27 Ekim 2017 Cuma 14:58 2017-10-27 16:13:57
En Özel Cumhuriyet Yürüyüşü

Türkiye’de ilk ve tek olan İnegöl Halk Eğitim Merkezinin 23 Yaş Üzeri Engelli Kursu öğrencileri Cumhuriyetin 94’ncü kuruluş yıl dönümünde yürüdüler.
İnegöl Halk Eğitim Merkezinin 23 Yaş Üzeri Engelli Kursu öğrencileri, öğretmenleri nezaretinde 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutladılar.
Adliye mevkiinde faaliyet gösteren kafede bir araya gelen özel çocuklar, Cumhuriyet pastası kestikten sonra doyasıya eğlendiler. Eğlencenin ardından yaklaşık 1 Kilometre boyunca ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Cumhuriyet yürüyüşünü gerçekleştiren öğrenciler, İnegöl Belediyesi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu bahçesinde diğer özel öğrencilerle biraraya geldiler.
Okulun bahçesinde birbirinden güzel yarışmalar gerçekleştiren öğrenciler doyasıya eğlendiler.
İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Seçkin Acar, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94’üncü yıldönümünü kutlamak için burada toplandık. Özel öğrencilerimizle birlikte farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Topluma, bizler de özel insanlar olarak Cumhuriyetin bilincindeyiz mesajını vermek istedik. Hep birlikte Cumhuriyet pastamızı kestik. Burada Cumhuriyet ile ilgili şiirlerimiz olacak, arkadaşlarımız birkaç şiir okuyacaklar. Sonra buradan Eğitim Uygulama Okulundaki arkadaşlarımızın yanına Cumhuriyet yürüyüşü yapacağız. Orada arkadaşlarımızla tanışacağız, kaynaşacağız. Birlikte Cumhuriyet koşusu yapıp programı bitireceğiz. Cumhuriyet nedir derseniz, bizlerin şuan üzerinde yaşadığımız, vatan toprağı bildiğimiz devletin adıdır. Buradaki asıl amacımız özel bireyler olarak bu vatanın, Cumhuriyetin önemini biliyoruz, kavrıyoruz, benimsiyoruz farkındalığını oluşturmaktır. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

banner380

Son Güncelleme: 27.10.2017 16:13
Anahtar Kelimeler:
InegölHalk Eğitim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<