banner359

Engelli otoparkını işgal edene ceza

04 Mayıs 2019 Cumartesi 10:25 2019-05-04 10:48:22
Engelli otoparkını işgal edene ceza

Tüm uyarı ve ikazlara rağmen İnegöl Devlet Hastanesi’nin bahçesinde engelliler için ayrılan otoparklar, diğer sürücüler tarafından kullanılmaya devam ediyor.

Ülkemizde engelliler sosyal hayatta birçok engel ile karşılaşırken, bu engeller maalesef diğer bilinçli ve hiçbir engeli olmayan kişiler tarafından yapılıyor. Bunların en somut örneği ise engelli vatandaşların araçları için ayrılmış olan engelli otoparkları. Bu otoparklara normal araçlar park ederken aslında ne derece engellilere engel olduklarının farkında bile değiller. Bunun örneği İnegöl Devlet Hastanesi’nde yaşanıyor. Hastane otoparkının yüzde 10’u engellilere ayrılırken, bu otopark vatandaşlar tarafından işgal ediliyor.

Mavi renkte boyanan ve engelli otopark olduğunu belirten levhaların olmasına rağmen hastaneye gelen vatandaşlar, engellilerin haklarını hiçe sayarak, otoparka araçlarını bırakıyor. Hal böyle olunca engelli araç sürücüleri de hastanede araçlarını park edecek yer bulamıyor.

Otopark işgalinin önüne geçmek için trafik ekipleri günün belirli saatlerinde otoparkta uygulama yapıyor. Uygulamada engelli otoparklarına araç park eden araç sürücülerine fotoğraflama yapılarak cezai işlem uyguluyor. Bu zamana kadar onlarca araca birçok cezanın yazıldığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 04.05.2019 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<