"Ergenlikte Öfke Patlamalarının Nedeni Çaresizlik Duygusu"

23 Ocak 2017 Pazartesi 18:09 2017-01-23 18:10:08
"Ergenlikte Öfke Patlamalarının Nedeni Çaresizlik Duygusu"

 İnegöl Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Ergenim, Gerginim Ben Kimim” konulu seminerde konuşan Acun Erkuloğlu, ergenlik döneminde çocukların başarısız olma duygularının öfke patlamalarına yol açtığını söyledi.

banner380
İnegöl Belediyesi, Ocak ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Cumartesi akşamı İzgören Akademi işbirliği ile “Ergenim, Gerginim, Ben Kimim” konulu seminer düzenledi. Gençlere ve ailelere yönelik seminerde Kişisel Gelişim Uzmanı Acun Erkuloğlu İnegöllülerle buluştu. Erkuoğlu, seminer boyunca ailelere altın öğütlerde bulunurken, gençlere de tavsiyelerini sıraladı.

ERGENLER İÇİN KARAR ALMA SÜRECİ ZORDUR
Ergenliğin yepyeni bir bakış açısı olduğuna vurgu yapan Acun Erkuloğlu, “Çünkü onlar için artık dışarıda da bir birey olma zamanı gelmiştir. Evdeki o torpilli süreçler bitmek üzeredir. Artık çocuk der ki evde yaşadığım o hayatı bırakıp yavaş yavaş sosyalleşmem lazım. Kendi kararlarımı almam lazım. Ancak karar alma süreci onun için zordur, çünkü kararı hemen uygulama becerisi sadece biz yetişkinlere aittir. Çocuk ne yapacağını bilemez” dedi.

ÇOCUKLUKTAN ÇIKMAZ İSTEMEZLER ÇÜNKÜ…
Bu süreçteki çocukların her gün kalktıklarında farklı bir kişiyle karşılaştıklarını da ifade eden Erkuloğlu, “Ayakları büyür, boyu uzar, farklı farklı sıkıntılar yaşamaya başlar. Anlayamaz, çözemez. O çocukluktan çıkmak istemez çünkü yeni yeni sorumluluklar gelmeye başlar. O sorumluluklardan hoşlanmaz. Rahattır çünkü. Yediği önünde yemediği arkasında. Ergen olunca ne olacak, yavaş yavaş artık hayat ona yaklaşacak. Dolayısıyla öfke gelir, sinir gelir, zaman zaman farklı duygular gelebilir. Maalesef ergenlikte oluşan bazı duygular da var. Yapamazsam, beceremezsem, başarılı olamazsam… Korkular oluşmaya başlar. Ergenlik çok zor bir süreçtir. Çünkü özellikle depresyon, şizofreni, nevrotik bozukluklar bu yaşlarda ortaya çıkmaya başlar çaresizlik duygusu ile birlikte. Daha sonra ne olur? Bu çaresizlik duygusu öfke patlamalarına meyletmesine sebep olur” diye konuştu.

24 YAŞINA KADAR ERGEN DAVRANIŞLARI GÖZLENEBİLİR
Acun Erkuloğlu, bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre insan beyninin 0-3 yaş arasında müthiş bir gelişmeyle büyüdüğünü de kaydederek şöyle devam etti: “3 yaşından sonra yavaşlıyor. Yine büyüyor ama 0-3 yaşındaki kadar hızlı değil. 11-12 yaşından sonra bu tekrar hızlanmaya başlıyor ve Birleşmiş Milletlerin yapılan bir araştırmasına göre 24 yaşına kadar çocuklarda ergen davranışları gözlenebiliyor.”

İLÇE HALKININ SOSYAL HAYATINI RENKLENDİRİYORUZ
Seminer sonunda programı takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da kürsüye çıkarak katılımcılara yönelik bir konuşma yaptı. İnegöl Belediyesi olarak her ay düzenli olarak gerçekleştirilen kültür sanat etkinlikleri kapsamında konserlerden tiyatro oyunlarına, söyleşilerden seminerlere, sergilerden imza günlerine kadar pek çok alanda yapılan etkinliklerle ilçe halkının sosyal hayatını renklendirmeye çalıştıklarını belirten Taban, “Bu kapsamda son olarak belediyemizin Sosyal sorumluluk projelerinin en önemlisi olarak gördüğümüz İNESMEK kurslarının Ara Dönem Sertifika Töreni ile Yazar Buluşmaları kapsamında Adem Turan’ın moderatörlüğünde İsmail Kılıçarslan’ın gündeme ilişkin önemli tespitleri ortaya koyduğu doyumsuz bir program ile karşınızda olmuştuk. Bu akşamki programımızda ise İzgören Akademi eğitmenlerinden Acun Erkuloğlu eşsiz sunumuyla “Ergenim, Gerginim, Ben Kimim” konulu program ile bizimle oldu. Ben bu akşam çok değerli bir seminer gerçekleştirildiğine inanıyorum. İnşallah bunları her birey kendi ailesinde en güzel şekilde uygulayacaktır. Aslında çocuklarımızı çok seviyoruz. Çok sevdiğimiz için de fazlasıyla zehirliyoruz farkında olmadan. Onlara belki yeterli özgüveni verebilsek, kendi ayakları üzerinde durabilecekleri özgüveni verebilsek beraberinde bir şeylerin değiştiğini göreceğimizi umuyorum. Yarınları inşa edecek olan yavrularımıza gereken özeni ve itinayı gösterirken, onlara karşı olan sevgimizi ve şefkatimizi esirgemeden özellikle onları vatanını ve bayrağını seven, milli ve manevi değerlerine bağlı ve ülkemize yararlı birer birey olarak yetişmeleri öncelikli vazifemiz olduğunu lütfen unutmayalım” dedi.

Alper Taban, konuşmasının sonunda İnegöl Belediyesi olarak ilçe halkını farklı konularda değerli buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Taban, semineri gerçekleştiren Acun Erkuloğlu’na da plaket takdim etti.

Son Güncelleme: 23.01.2017 18:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<