banner359

Erol Çetinkaya Meydanı Hizmete Açıldı

31 Ağustos 2015 Pazartesi 10:19 2015-08-31 10:23:40
Erol Çetinkaya Meydanı Hizmete Açıldı

 İnegöl´e bağlı Tuzla Mahallesinde İnegöl Belediyesi tarafından merhum AK Parti Bursa Milletvekili Aday Adayı Erol Çetinkaya adına yapılan mahalle meydanı önceki gün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Önceki gün düzenlenen açılış törenine Kaymakam Ali Akça, Nevşehir Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Demirtaş, İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Resul Kayman, Tuzla Mahallesi Muhtarı Yusuf Sarıkaya, merhum AK Parti Bursa Milletvekili Aday Adayı Erol Çetinkaya´nın yakınları, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

AKTAŞ´A VE ŞAHİN´E TEŞEKKÜR

Programın açış konuşmasını yapan Tuzla Mahallesi Muhtarı Yusuf Sarıkaya, “Tuzla Mahallemize yapılan hizmetlerden dolayı İnegöl Belediyesine teşekkür ediyoruz. Meydan düzenlemesi istedik, tuvalet istedik yaptılar. Mahalle meydanımızın gerçekten kötü durumdaydı. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bir de AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´e teşekkür etmek istiyorum. Bundan 2 yıl önce içme suyu ihtiyacımız vardı. Suyumuz çok kirliydi. Kendisi 2 yıl önce bizi çok kaliteli bir suya kavuşturdu. Mahalle sakinlerimiz bundan çok memnun. Kendisine dua ediyorlar. Yapılan her hizmet vatandaşlarımız takdirle karşılıyorlar. Hizmetlerin devamını diliyoruz. Tabi ki ihtiyaçlarımız bitmiyor. Sulama suyu çok büyük bir problem. Altyapımız yok. İnşallah en kısa zamanda da bunlar çözülür” dedi.

KIRSAL MAHALLELERİMİZİ KALKINDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Köylerin mahalleye dönüşmesinin ardından kırsal mahalleleri kalkındırmaya yönelik çalışmalara hızla devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Alt yapı, üst yapı, kent estetiği, sosyal, kültürel pek çok konuda şehir merkezi ya da kırsal mahalle ayırt etmeden hizmetlerimizi halkımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli bir tarım üreticisi oluşturmak için çiftçilerimize eğitim seminerleri düzenledik. Tarımda yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek ve gerekli tedbirleri daha öncesinden alabilmek adına Çitli mahallesinde ve Turgutalpköy Mahallemizde erken uyarı sistemi oluşturduk. Tarımsal arazilerde ekili ve dikili olan tarlaların ve içindeki ürünlerin korunması, tarımsal üretimde zarar ziyanın önlenerek üretim standartlarının yükseltilmesi amacıyla Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi kuruldu. Yine yapım çalışmaları devam eden ve yakın zamanda açılışlarını yapacağımız Kayapınar ve Dipsizgöl Mahallelerimizdeki Ürün Toplama Merkezleri ile çiftçimizin daha kaliteli ürün üretmesi, ürünlerin tek merkezde toplanabilmesi, ürünlerin ambalajlanması, depolanması ve pazarlanması noktasında önemli bir kazanım sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bugüne kadar kırsal mahallelerimizde birçok çalışmayı hayata geçirdik. Bu çalışmalarımızı sıralarsak; Çavuşköy´de mahalle konağının bakım – onarım çalışmaları, Şipali, Akıncılar, Sultaniye, Kocakonak ve bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Tuzla Mahallelerimizde meydan düzenleme çalışmaları, Paşaören Mahallemizde köprü yapım çalışması, Tüfekçikonak, İclaliye, Sultaniye, Kocakonak, Kayapınar, İskaniye, Babaoğlu, Akıncılar, Yiğitköy, Çeltikçi, Cerrah ve Alibeyköy Mahallelerinde tretuvar çalışmaları, Saadet, Bilalköy, Hocaköy, Süle, Paşaören, Doğanyurdu, Ortaköy, Hamamlı, Sarıpınar, Alibeyköy, Kıran, Kulaca, Bilal, Süpürtü, Babaoğlu, Çiftlik, Tekke, İskaniye, Olukman ve Yiğitköy Mahallelerinde asfalt çalışmaları, Akıncılar, Yeniceköy, Edebey, Çeltikçi ve Tekke Mahallelerimizde Çocuk Parkları, Çitli, İsaören ve Deydinler Mahallelerimize Futbol sahası ile 15 kırsal mahallemizin futbol sahalarının çevresine de tel örgü yapma çalışmalarımız ara vermeden devam etmektedir. Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle Süle Mahallemizde sulama suyu isale hattı ile Sarıpınar Mahallemizde İçme Suyu isale hattı çalışmaları yapılmıştır” diye konuştu.

TARIM FUARI 12 -15 EYLÜL´DE YAPILACAK

Ticari amaç taşımayan ve yürürlükteki mevzuat doğrultusunda kırsal mahallenin geleneksel, kültürel ve mimari özelliklerine uygun 17 tip projenin İnegöl Belediyesi tarafından hazırlattırıldığını ifade eden Aktaş, “Vatandaşımız arsasına uygun olan projeyi bu 17 tip proje arasından seçerek inşaatını yapabilecek. Bu çalışmayla hem kırsal mahalle sakinlerimiz proje çizdirmek için ayrıca masraf yapmayacak hem de kırsal mahallelerimizde bir mimari bütünlük sağlanacaktır. Köyden mahalleye dönüşen tüm yerleşim birimlerinde, çöp günlerini belirleyerek haftada bir gün çöpler toplanmaya başlanmıştır. Bu hizmetin akabinde Temizlik İşleri Müdürlüğü personelimiz tarafından tüm köylerimiz tek tek gezilerek konteynır yer ve ihtiyacı tespit edilmiş.  İlk 500 adet konteynır geçtiğimiz yıl Temmuz ayında dağıtılmıştı. İkinci 500 adet ise ihtiyaca göre mayıs ayı itibariyle ihtiyaca göre dağıtılıyor. Ay çekirdeği şöleni ile başlayan tarım sektörüne destek projemiz bugün İnegöl Tarım Fuarı olarak daha büyük kitlelere hitap eder duruma gelmiştir. Her yıl üzerine koyarak gelişme gösteren Tarım Fuarımızı bu yıl 12 -15 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. İnegöl genelindeki arı yetiştiriciliğinin ve organik bal üretiminin teşvik edilerek bal rekoltesinin arttırılması amacıyla da Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin destekleriyle çiftçilerimize arı kovanı dağıtımı gerçekleştirdik. Daha önce kırsal mahallelerimizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ruhsatlandırma işlemi, bundan sonra belediyemizce kurulan Bina Tespit ve Değerlendirme Komisyonu tarafından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü´nce verilmeye başlanacaktır” dedi.

HEDEFİMİZ; HERKESE EŞİT HİZMET GÖTÜRMEK

Kırsal mahallelerde yaptıkları çalışmaları aciliyet durumuna göre belli bir plan doğrultusunda yaptıklarını belirten Başkan Aktaş, “Bundan sonra da kırsal mahallelerimizde yürüteceğimiz çalışmalarımızı gerek ekiplerimizin tespit ettiği eksiklikler gerekse muhtarlarımızdan gelen taleplere göre yapmaya devam edeceğiz. Hedefimiz; İnegöl´de yaşayan tüm hemşerilerimize eşit hizmet götürmek. Bu sebeple İnegöl´ümüzün her bir köşesini ihya ederek, hep birlikte daha güzel bir şehirde yaşamanın yolunu arıyoruz. Tuzla Mahallesi meydan alanımızda yapılan çalışmalardan bahsetmek gerekirse; hazırlanan peyzaj düzenleme projesi çerçevesinde 2 bin 500 metrekarelik alanda sert zemin uygulaması, otopark düzenlemesi, oturma alanı ve çocuk oyun alanı uygulamaları yapıldı. Proje uygulama alanında; bin 900 metrekarelik sert zemin meydan alanı,  600 metrekarelik yeşil alan oluşturulmuştur. Demirli ve demirsiz olmak üzere toplam 350 metreküp beton, gri ve kırmızı renkte 1900 m2 dikdörtgen parke taşı kullanılmıştır. Proje çerçevesinde alt yapı çalışmaları yapılmış ve 4 adet menfez açılmıştır. Ayrıca alanın aydınlatmasını sağlamak için 4 adet aydınlatma direği de kullanılmıştır. Proje alanında 15 araçlık bir otopark ve 150 metrekarelik bir de çocuk oyun alanı oluşturulmuştur. Projede 600 metrekarelik yeşil alan oluşturulmuş ve bu yeşil alanda çeşitli türlerde 41 adet ağaç kullanılmıştır. Tuzla Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz meydan düzenleme çalışmamızın belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 85 bin TL´dir. Yapılan köy meydanımızın Tuzla Mahallesi sakinlerine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

İNEGÖL´ÜN KIYMETİNİ BİLİN

Nevşehir Derinkuyu Kaymakamı Selman Kibaroğlu ise, İnegöl´ün Yenice Mahallesinde doğup, büyüdüğünü belirterek, “Ve Allah nasip etti Kaymakam oldum. Bildiğim kadarıyla İnegöl´den 4 Kaymakam kardeşiniz var. Bunlardan bir tanesi de biziz. İnegöl´e her geldiğimde İnegöl daha da gelişerek, büyüyerek, güzelleşerek Türkiye´nin sayılı ilçeleri arasında olmaya devam ediyor. Görevim icabıyla şuan dördüncü ilçem. Fakat resmi ziyaretlerimden dolayı Türkiye´nin birçok ilçesini gezdim. İnegöl´de doğu büyümemden mi, yoksa gerçekten objektif olarak mı söylüyorum bilemiyorum ama İnegöl´ün merkezini ve köylerini diğer ilçelere kıyasla mukayese etmeye bile gerek yok diyorum. Bu yüzden İnegöl´ün kıymetini bilmenizde fayda olacağını düşünüyorum. Diğer yerleri gezdiğiniz zaman aradaki farkı görürsünüz. Şuan Nevşehir Derinkuyu ilçesinde görevliyim. Her zaman sizleri Derinkuyu´ya beklerim. Kapım bir kardeşiniz olarak, bir İnegöllü olarak her zaman açık. Böyle güzel mekanı da rahmetlinin, ben şahsen tanımıyorum. Fakat İnegöllü olmam münasebetiyle hakkında hep iyi şeyler duydum. Bugüne kadar da kötü hiçbir şey duymadım. O yüzden Allah mekanını Cennet eylesin. Böyle güzel bir meydanı da kazandırdığı için tüm yetkililere teşekkür ederim. Fakat benim kendi inancıma göre yapan da, yaptıran da Allah´tır. Kullar ancak vesile olur. O yüzden yapan ve yaptırana hamd ederim. Vesile olanlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Mahalle meydanının yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden İlçe Kaymakamı Ali Akça, meydanın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

Yapılan duanın ardından kurdele kesimiyle Tuzla Mahalle Meydanı hizmete açıldı.

Son Güncelleme: 31.08.2015 10:23
Anahtar Kelimeler:
InegölErol çetinkayaTuzla
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<