banner359

Ertuğrulgazi Derneği'nden İftar Yemeği

22 Mayıs 2018 Salı 11:33
Ertuğrulgazi Derneği'nden İftar Yemeği

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneğinin geleneksel iftar programı bu yıl Sedir Kafe Aile Çay Bahçesinde gerçekleştirildi.

iftar programına Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, bazı milletvekili aday adayları, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Erim, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan mağfiret iklimi, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini içinde barındıran Ramazan’a kavuşmanın burukta olsa sevincini yaşıyoruz. Bu rahmet ayı ile birlikte Orta Doğudaki gelişmeler ve terör devleti İsrail’in Filistin halkına yaşattığı acıları necip Türk milleti olarak gönlümüzde dolu dolu hissediyoruz. Tarihin her döneminde Türk ve Müslüman olduğu için insanlar soykırım, sürgün ve zulüm gördüğü dünyada, Türk milleti olarak bu süreçte daha fazla birbirimize kenetlenmek zorundayız” dedi. Başkan Erim, “Bildiğiniz gibi Ortadoğu’da devam eden vekalet savaşlarıyla Ortadoğu’nun sınırları tekrar çizilmeye çalışılıyor. Geçmişte etrafımızdaki devletlerinde hayali, dün olduğu gibi bizim Misak-i Milli sınırlarımızı kendi sınırları içerisinde gösterdiği haritaları gündeme getirmişlerdir. Örnek vermek gerekirse, Ermenistan’ın Erzurum’a kadar gösterdiği büyük Ermenistan, Yunanistan’ın İstanbul’u içine alacak şekilde büyük Yunanistan, ayrıca Amerikan’ın tetikçisi Barzani’nin Kürdistan haritaları ile gündeme geliyor. Buradan tüm dünyaya sesleniyorum; İslam’ın sancaktarı necip Türk milletinin gönlündeki haritayı çizdirmesinler. Eğer biz gönlümüzdeki haritayı çizersek, çok güvendiğiniz başkentleriniz Erivan, Atina ve Tel Aviv bizim gönül coğrafyamızda 3-5 bin nüfuslu köy olur” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<