banner359

Erzurum'un kurtuluşu İnegöl'de kutlandı

13 Mart 2022 Pazar 17:21 2022-03-13 17:26:24
Erzurum'un kurtuluşu İnegöl'de kutlandı

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü nedeniyle, İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bir program düzenlendi. Düzenlenen programda Şehitlerimiz için eller semaya kalkarken, sonrasında ise yapılan ikramla program devam etti.

İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü nedeniyle bir program tertip etti.

Düzenlenen programda İnegöl’deki çeşitli cami ve Kur’an kurslarında görevli din görevlileri tarafından Kur’an tilaveti ziyareti sunulurken, sonrasında ise Erzurum’a özel şiirler okundu.

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun sembolü olan isimler programda tek tek zikredilirken, ardından da eller şehitlerimiz için semaya kalktı.

Programın sonunda ise Erzurum’a has kadayıf dolması ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Erzurum türkülerinin seslendirildiği programın ardından açıklamalarda bulunan İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Toprak, şu ifadeleri kullandı:

“Erzurum denince, ülke olarak herkesin aklına yiğitlik, mertlik ve vatansever insanların yaşadığı bir şehir geliyor. Tabi bunun akla gelmesindeki en temel sebep ise, Erzurumluların düşman işgalinde halk olarak verdikleri kahramanca savunmadır. Biz böyle bir memleketin ferdi olmaktan her zaman gurur duyduk. Ülke olarak muhakkak çok güçlü ve birbirimize kenetlenmiş vaziyette olmamız lazım. Ancak kenetlenme şuuru ile ayakta durabiliriz. Dünya yeniden kurulurken biz burada sadece Erzurum için toplanmadık. Biz bu memleketin harcıyız, temeliyiz. Bu memleketin bütün değerlerini üstümüzde bulunduruyoruz. Bu bakış açısıyla rüzgâr nereden eserse essin biz sağlam durmalıyız. Bu sağlamlık da ancak milli bilinçle olur”

Son Güncelleme: 13.03.2022 17:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<