banner359

Eskikaracaya'ya yeni köprü

11 Mart 2016 Cuma 10:27 2016-03-11 10:29:50
Eskikaracaya'ya yeni köprü

 İnegöl Belediyesi tarafından, Bursa-Ankara karayolu üzerinde bulunan Eskikaracaya Mahallesine dere üzerinde, 15 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde yaya köprüsü yapıldı.

Köprüyü hizmete açan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Mahallemizde araçlar için köprü mevcut, fakat bu köprü yayalar için tehlikeli. Özellikle öğrencilerimizin okula gitmek için bu yolu kullandığını göz önünde tutarsak, bugün hizmete açtığımız bu yeni köprünün ne kadar önemli bir çalışma olduğunu daha iyi anlayabiliriz” dedi.

Yapımı tamamlanan yaya köprüsü, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Belediye Fen İşleri Müdürü Gazali Şen ile mahalle sakinlerinin katılımı ile hizmete açıldı.

MERKEZDEKİ KONFORU KIRSALA TAŞIMAYA ÇALIŞIYORUZ

Açılış töreninde konuşan Başkan Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak köylerimizin mahalleye dönüşmesinin ardından kırsal mahallelerimizi kalkındırmaya yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kırsal mahallelerinde yaptığımız hizmetlerle merkezdeki konforu kırsala taşımaya çalışıyoruz. Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmalar ile alt yapıdan yol çalışmalarına, tretuvar çalışmalarından mahalle konaklarına, köprü yapım çalışmalarından meydan düzenlemelerine, camilerimizdeki bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmalarından çocuk parkı ve futbol sahası yapımı gibi konulara kadar yaptığımız çalışmalarla kırsal mahallelerimizi kalkındırmaya çalışıyor, burada yaşayan vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla hizmet sunuyoruz” dedi.

“İnegöl Belediyesi olarak kırsal mahallelerde yürüttüğümüz çalışmalarımızı belli bir plan çerçevesinde aciliyet ve önem derecesine göre yapmaya çalışıyoruz” sözleri ile konuşmasını sürdüren Aktaş, “Bu güzel çalışmalara bir yenisini daha eklemenin mutluluğu ile ekiplerimizin yoğun mesaisi sonucunda kısa sürede tamamlanan köprünün hizmete açılışını gerçekleştirmek için bugün Eskikaracakaya Mahallemizdeyiz. Eskikaracakaya Mahallemiz bilindiği üzere Bursa-Ankara karayolunun hemen yanında bir mahalle. Mahallemizde araçlar için köprü mevcut fakat bu köprü yayalar için tehlikeli. Özellikle öğrencilerimizin okula gitmek için bu yolu kullandığını göz önünde tutarsak bugün hizmete açtığımız bu yeni köprünün ne kadar önemli bir çalışma olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Mahallemizde ekiplerimizin yaptığı çalışmalar ile dere üzerinde 15 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde yaya köprüsü yapıldı. Köprünün giriş ve çıkışındaki alanlar düzenlendi. Ayrıca köprünün girişinde bulunan belediyemize ait metruk bina yıkılarak mahallemize bir meydan kazandırıldı. Daha önce yaya ve araç geçişi için yapılan ve karayolunun altında bulunan menfez bakımsız olduğu için kullanılamamaktaydı. Yaptığımız yaya geçiş köprüsüne entegre olarak karayolunun altında bulunan menfezin ve karayolundan giriş ve çıkış yollarının da bakımları yapılarak kullanıma hazır hale getirildi” dedi.

Başkan Aktaş, “Mahallenin kuzeyinden gelen yağmur sularının alt geçite gelmemesi için de 30 metre q500´lük koruge boru döşenerek sular kanala yönlendirildi. Bu kapsamda, 15 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde yaya köprüsü, 60 metre korkuluk, aydınlatma için 2 takım direk dikildi ve 2 adet led projectör takıldı. 1100 metrekarelik kilit taşı döşendi. Mahalle içinde muhtelif yerlerde 350 metrekarelik tamirat yapıldı. 265 metre bordür ve 200 metre oluk taşı döşendi. 30 metre q500´lük koruge boru döşendi. Dolgu ve hafriyat işleri yapıldı. Çalışmanın toplam maliyeti 93 bin TL´dir. Kırsal mahallelerimizde sürdürdüğümüz çalışmaların ara vermeden devam edeceğini hatırlatarak, hizmete giren köprümüzün mahalle sakinlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim” diye konuştu.

Son Güncelleme: 11.03.2016 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<