banner359

“Esnaflar, Şehrin En Güzel Temsilcileridir”

18 Eylül 2020 Cuma 14:09 2020-09-18 15:20:21
“Esnaflar, Şehrin En Güzel Temsilcileridir”

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Beylik Hanı esnafıyla kahvaltıda bir araya gelen Belediye Başkanı Alper Taban, “Bana göre bir şehrin en güzel temsilcileridir esnaflar. Esnaf sizin dışa bakan yüzünüzdür” dedi.

Ülkemizde her yıl 14-20 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası kapsamında, Belediye Başkanı Alper Taban bu sabah Cafer Paşa (Beylik Hanı) esnafıyla kahvaltıda buluştu. Simit, poğaça ve çay eşliğinde pandemi kurallarına da uyularak yapılan kahvaltıda, tüm esnafların Ahilik Haftası kutlandı.

BEYLİK HANI İNEGÖL TİCARETİNİN MERKEZİ

Kahvaltı sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Güzel bir günde sizlerle bir araya geldik. 33. Ahilik Haftası içerisindeyiz, esnaflarımızla birlikteyiz. Ahiliğin temelinde esnaf var. Ben de esnaflıktan gelen bir kardeşinizim. Dolayısıyla esnafın sorun ve problemlerini anlayabilen bir kişiyim. Bugün bu tarihi mekanda esnafımızla bir araya gelerek onlarla hem zaman geçirmek, sohbet etmek, Ahilik Haftasını kutlamak istedik. Bulunduğumuz mekan da çok kıymetli bir mekan. Ben bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı buraya davet etmek istiyorum. Bu mekan İnegöl ticaretinin merkezi. İpekyolu üzerinde Cafer Paşa Beylik Hanı olarak geçiyor ancak 1500’lü yıllarda yapıldığı ve o zaman Akarsu çarşısı olarak anıldığı biliniyor” dedi.

İNEGÖL’DE 20 BİN ESNAF VAR

İnegöl’de yaklaşık 20 bin civarında faal mükellef, işletme ve esnaf olduğunu hatırlatan Başkan Taban, şöyle devam etti: “Ahilik kültürüyle yoğrulan ve bugün halen bu kültürü sürdüren esnaflarımız olduğunu görüyoruz. Bu çok kıymetli bir şey. Esnafa geldiğinizde onun nezaketini, saygısını, güler yüzünü, hoşgörüsünü ve sizleri ayakta karşıladığını görüyorsunuz. Bunlar çok kıymetli şeyler. Aslında her bir saydığımız özellik neredeyse kaybolmaya yüz tutmuş özelliklerden. Ancak bunu esnaflarımızda her zaman görmek ve duymak mümkündür. Bundan dolayı da ben esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum.”

ESNAFLAR ŞEHRİN EN GÜZEL TEMSİLCİLERİDİR

“Ülkemizde 14-20 Eylül tarihleri arası Ahilik Haftası olarak kutlanıyor. Tabi burada Ahilik ile alakalı söylenebilecek belki de pek çok şey var. Sadece erkekleri değil, bayanları da kapsayan ve döneminde özellikle hanımefendilerin de eğitilerek meslek sahibi yapılması noktasında bir kültürdür. Dünyanın aslında ilk kadın teşkilatı olarak da ifade edilir. 13. Yüzyılda Anadolu’nun o dönemdeki adından dolayı Bacıyan-ı Rum ismi verilen bu teşkilat, buna da atıfta bulunmaktadır. Daha sonra Cumhuriyetle birlikte esnaf teşkilatlarımız yasal düzenlemelerle çalışmalarına devam etmiştir. Bana göre bir şehrin en güzel temsilcileridir esnaflar. Bugün hangi konuyu konuşursak konuşalım bir esnafın kapısını çalarak bilgi alırsınız. Esnaf sizin dışa bakan yüzünüzdür. Ben tüm esnaflarımıza hayırlı işler, bereketli kazançlar diliyorum. Ahilik Haftasını kutluyorum.”

Son Güncelleme: 18.09.2020 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<