banner359

Esnaflara Hijyen Eğitimi Verilecek

16 Haziran 2017 Cuma 15:38 2017-06-16 15:41:13
Esnaflara Hijyen Eğitimi Verilecek

İnegöl Bakkallar Odası, Lokantacılar Odası ve Kahveciler Odası ortaklığında düzenlenen programda esnaf ve çalışanına hijyen eğitimi verilecek.
Esnaf Odaları ile beraber düzenlenen programda CESE Akademi eğitim koordinatörü Saime Özyılmaz´ın vereceği eğitime esnaf ve çalışanları katılacak belli aralıklarla yapılan hijyen eğitimine katılmamış ve katılmak isteyen esnafımız ve çalışanı bağlı bulundukları odaya başvurmaları gerekmektedir.
BU EĞİTİMİN ALINMASI GEREKİYOR
Özyılmaz açıklamasında; hijyen Eğitimi Yönetmeliği 5 Temmuz 2013 tarihli 28698 sayılı Resmi Gazetede yayınlandığını ve bu yönetmenlik gereği gıda üretim ve perakende işyerleri başta olmak üzere, çeşitli sıhhi ve gayrisıhhi işyerlerinde çalışanların portör muayeneleri ve tetkiklerinin yapılmayıp, bunun yerine çalışanların hijyen eğitimi alması gerektiğini söyledi.
YASAKLARA UYMAYANLARA PARA CEZASI VAR
Özyılmaz, “Hijyen eğitimi ile ilgili iş ve işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce yürütülecek. Bu yönetmelik kapsamındaki iş kollarında faaliyet gösteren işyerlerinde çalışanların işyeri sahipleri ve işletenlerce bu eğitimleri almak zorundalar. Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymadıkları takdirde 250 TL´den bin liraya kadar idari para cezası verilecek” ifadelerini kullandı.
 

Son Güncelleme: 16.06.2017 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<