banner359

Eylül ayı Mutad toplantısı yapıldı

23 Eylül 2017 Cumartesi 12:08 2017-09-23 12:13:27
Eylül ayı Mutad toplantısı yapıldı

İnegöl Müftülüğü eylül ayı mutad toplantısı Sani Konukoğlu Konferans salonunda yapıldı. Toplantıya İnegöl müftüsü Kazım Güzel,  müftülük müdürü  Necdet Akakuş, ilçe  vaizlerinden Dr. Ömer Faruk Atan, murakıp Halil İbrahim Özbudak ve din görevlileri katıldılar. Gündem ve ve Mevzuat konuları Necdet Akakuş tarafından din görevlilerine anlatıldı. İnegöl müftüsü Kazım Güzel yaptığı konuşmasında; 
Değerli Arkadaşlar! Yaz kurslarından ve  Kurban Bayramından sonra yaptığımız toplantımıza hoş geldiniz. Ben öncelikle yaz kurslarında göstermiş olduğunuz çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Özellikle yaz kursları sonunda anfik tiyatro da yapılan kapanış final programının hazırlanmasında emeği geçen tüm öğreticilerimizi ve öğrencilerimizi de tebrik ediyorum.  Bundan sonra on-beş günde bir yada ayda bir 5-10 Kuran Kursumuzun birlikte böyle programlar yapmasını istiyorum. Böylece hem kuran kurslarımızı tanıtmış hem de aielerle yakinen tanışmış olacağız.  Kuran kurslarımız yaygınlaşıyor.  2 tane gündüzlü  6 tane de yatılı  hafızlık yatılı kuran kursumuz var. 60 civarında da normal kuran kursumuz var.  Potansiyel olan tüm mahallelerimizde daha da bu kurslarımızı açaçağız. Merkez Kuran kursumuzun yanında  bir kuran kursumuz yapılıyor. 1 yıl içinde tamamlanacak. 4-6 yaş gurubu kuran kursu sınıflarımız yaygınlaşıyor. Bu konuda sizlerden üstün gayret ve hizmetler bekliyorum.  Biz insanlara Kuranı öğretmek ve onlara duyurmakla görevliyiz. Bu nedenle Kuran hizmetini en ücra köyümüze kadar götürmek zorundayız.
Alanyurtta 8 dönümlük bir arsamız var. Orada en kısa zamanda kuran kursu inşaatına başlayacağız. Bu sene inegöl’de 310 tane vekaletle kurban kesimi yapıldı. İstanbul’dan sonra Bursa vekaletle kurban kampanyasında ikinci sırada yer aldı. Ayrıca Arakan için yaklaşık 160 bin tl yardım toplandı. Bu konudaki hassasiyetleriniz için de çok çok teşekkür ediyorum.
 Arkadaşlar! Ben sadece camiye hapsedilmiş bir irşat hizmeti istemiyorum. Bu nedenle ekip halinde gönüllü olarak KYK Yurtlarında, Huzurevlerinde, Üniversite nezdinde yapılacak irşat programlarında görev almanızı istiyorum.
Arkadaşlar! 1-7 ekim camiler  ve din görevlileri haftasında  Din Görevlileri derneği ile birlikte tüm görevlilerimizin ailelerinindekatılacağı bir piknikli toplantı yapacağız. Bu toplantıya ailelerinizle birlikte katılmanızı istirham ediyorum. Camiler haftasına hazırlanırken camilerimizin iç ve dış temizliklerini gözden geçirmenizi sonbahar dolayısıyla bahçe temizliği ve bakımlarının sağlanmasını rica ediyorum. dedi.
Diyanetsen ilçe başkanı Ayhan Kızmaz da toplantı sonunda söz alarak sendika çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.

Son Güncelleme: 23.09.2017 12:13
Anahtar Kelimeler:
InegölMutadEylül
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<