banner359

Fasulye Hasadı Başladı

12 Temmuz 2019 Cuma 10:26
Fasulye Hasadı Başladı

Boğazköy Barajından sulama olarak istifade etmeye başlayan çiftçiler, kısa sürede para kazabilecekleri alternatif ürünler ekmeye başladı. Bu yıl ticari amaçlı ilk defa ekilen 200 dönüm alana taze fasulye eken Boğazköy Mahallesinde ki çiftçiler, hasada başladı.

ÇİFTÇİLER ALTERNATİF ÜRÜNLERE YÖNELDİ

Sulu tarımın İnegöl’de artması için yapılan Boğazköy ve Babasultan barajından istifade etmeye başlayan İnegöllü çiftçiler, daha fazla kar elde eden alternatif ürünlere yönelmeye başladı. Özellikle kısa sürede ve birden fazla hasat yapılmasına imkan sağlayan ürünleri bahçe ve tarlalarına eken çiftçiler, ekim zamanı yaptıkları anlaşmalarla da pazarlama sorununu çözüyor.

İKİ KERE HASAT YAPILIYOR

Boğazköy Mahallesinde bu yıl ilk defa ticari amaçla ekilen taze fasulyede hasat başladı. 200 dönüm alan da ekimi yapılan taze fasulye 65 gün sonra hasadı yapılabiliyor. İkinci ekimi de yapılarak yıl içinde iki kere hasadı yapılan taze fasulye, çiftçi için alternatif ürün oldu.

PAZARLAMA SORUNU YOK

Konserve amaçlı fabrikalarla anlaşan çiftçiler tonunu bin 500 liradan satarken, fabrika haricinde tüccarlarla dönüm başı anlaşan çiftçiler ise 2 ila 2 bin 500 lira arasında ürünleri sattı. Taze fasulyenin hem veriminde hem de fiyatından memnun kalan çiftçiler önümüzdeki sezonda daha fazla ekmeyi planlıyor.

İKİ KATINA ÇIKACAK

Ayçekirdeği ve buğday yerine ekimi yapılan taze fasulyenin önümüzdeki sene 400 ila 500 dönüm alanda ekiminin yapılması bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<