banner359

Festival Coşkusu Devam Ediyor

17 Ağustos 2016 Çarşamba 19:15 2016-08-17 19:20:07
Festival Coşkusu Devam Ediyor

 Birlik Beraberlik ve Milli İrade teması ile kapılarını açan 29. Uluslararası Kültür Sanat Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor. Şehrin her yanına yayılan festival heyecanı İnegöllüler tarafından beğeni ile takip ediliyor.

Birlik ve beraberliğin arttığı ve kardeşliğin daha da kuvvetlendiği festivalde her gün düzenlenen farklı etkinlikler ile heyecan en üst düzeyde tutuluyor. Dış park gösterileri ile festivalin heyecanı ve coşkusu tüm şehre yayılırken, akşam kültür derneklerinin örf adet ve geleneklerinden kesitler sundukları çadır etkinlikleri festivale ayrı bir güzellik katarken, Açık Hava Gösteri Merkezinde halk dansları ekiplerinin sergiledikleri oyunlar birlik ve beraberliğin en güzel örneğini ortaya koyuyor. Ayrıca dostluk ve kardeşliğin adresi olan spor etkinlikleri de festivale ayrı bir renk katıyor.

Festivalin teması olan birlik ve beraberliğin artmasına ve festivalin şehrin her noktasına yayılmasına vesile olan halk dansları ekiplerinin birbirinden güzel gösterilerini sergiledikleri dış park gösterileri her gün şehrin farklı bir noktasında ilçe halkı ile buluşuyor. Halk Dansları Ekipleri son olarak Cerrah ve Yenice Mahallelerinde ilçe halkına birbirinden güzel koreografiler sundular. Yeniceköy Mahallesinde Bal-göç Kültür Derneği ile Makedonya ve İran’dan gelen konuk ekip oyunları ile mahalle sakinlerini büyülerken, Cerrah mahallesinde de Kafkas Kültür Derneği ve Azerbaycan’dan gelen konuk ekibin sergiledikleri yöresel oyunlar izleyenleri mest etti.

Festivalin coşkusu gün boyunca devam ederken, dostluk ve kardeşliğin pekişmesi adına düzenlenen spor turnuvaları da tüm hızıyla devam ediyor. Kurumlar arası Voleybol ve Refik Gür Sokak Basketbolu Turnuvalarının müsabakaları devam ederken, Veteranlar Masa Tenisi Turnuvasının finali ve ödül töreni Kültürpark içi Belediyespor salonunda gerçekleştirildi. 25 masa tenisi tutkununun katılım gösterdiği turnuvada alın terlerini sonuna kadar döken sporcular birbirinden heyecanlı maçlara imza attılar. Ayrıca bugün Refik Gür Sokak Basketbolunun final maçı ve ödül töreni ile yarın da kurumlar arası voleybol turnuvasının final maçı ile ödül töreni de gerçekleştirilecek.

Ayrıca her akşam saat 21.00’de Kültürpark içi Açık Hava Gösteri Merkezinde Halk Dansları Ekipleri ilçe halkına birbirinden güzel koreografiler sergiliyorlar. Festival coşkusunun ve heyecanının doruk noktasına çıktığı ve ilçe halkının yoğun katılım gösterdiği oyunlarda her ekip sahnelediği farklı oyunlar ile izleyenleri adeta büyülüyor. Festivalin ilk günü gerçekleştirilen Gala Gecesinden sonra halk dansları ekipleri yeniden Açık Hava Gösteri Merkezinde sahneye çıktılar. Gece de sırasıyla Ertuğrul gazi Kültür Derneği, Bal-Göç Kültür Derneği, Azerbaycan, Kafkas Kültür Derneği, Rumeli Türkleri Kültür Derneği, Makedonya, Ahıskalılar Kültür Derneği, Şavşatlılar Kültür Derneği, İran ve Belediye Halk Dansları Topluluğu birbirinden güzel oyunlara imza attı. Açık Hava Gösteri Merkezinde yöresel oyunlarını sergileyen ekipler izleyenlerin beğenisini toplayıp, bol bol alkış aldı.

Birlik, beraberlik ile Millet olarak kenetlenmenin adresi olan Uluslararası Kültür Sanat Festivalinde, kültür derneklerinin her birinin örf adet ve geleneklerini ortaya koydukları çadır etkinlikleri de tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve protokol üyeleri her akşam farklı kültür derneklerinin çadır stantlarını ziyaret ederek Bir olmanın ne kadar önemli olduğuna vurgu yapıyorlar. Kültür dernekleri sergiledikleri yöresel oyunlar ile misafirlerini karşılarken, gelen misafirlere yöresel ikramlarda da bulunmaktan kaçınmıyorlar. Birlik ve beraberliğin artmasına vesile olan çadır etkinlikleri ziyaretinin son durağı Yerel Kültür Derneği, Posoflular Kültür Derneği ile Erzurumlular Kültür Derneği oldu. Katılım gösterilen her dernek çadırı etkinliğinde ısrarları kıramayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve protokol üyeleri halaya katılarak yöresel oyunlara eşlik etmeyi de ihmal etmiyorlar.

Son Güncelleme: 17.08.2016 19:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<