FETÖ Kitaplarını yakarken yakalandı

23 Ağustos 2016 Salı 14:34 2016-08-23 14:37:34
FETÖ Kitaplarını yakarken yakalandı
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürerken, örgüte ait kitapları yakarak imha etmek isteyen bir kişi suçüstü yakalandı.

Türkiye 15 Temmuz´da tarihinin en uzun gecesini yaşadı. TSK içinde kümelenen ve FETÖ bağlantılı olduğu tahmin edilen bir grup darbe teşebbüsünde bulundu. 16 Temmuz sabahı büyük ölçüde bastırılan darbe girişimi, arkasında onlarca olay bıraktı. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar devam ederken, örgüt mensupları ellerindeki kitapları, cd´leri çöplere atarak veya yakarak imha etmeye çalışıyor. Bu olaylara bir yenisi de önceki akşam Kemalpaşa Mahallesinde eklendi.

YAKARKEN YAKALANDI

Kemalpaşa Mahallesinde ikamet eden 53 yaşındaki N.T., darbe girişimi sonrası kapatılan Zaman Gazetesinin abonelerine hediye ettiği ve girişim sonrası yasaklanan kitap ve ansiklopedileri yakarken yapılan ihbar üzerine suçüstü yakalandı.

Bir zamanlar abonesi olduğu Zaman Gazetesi tarafından verilen kitap ve ansiklopedileri imha etmek isteyen işçi emeklisi N.T., poşetlere dolduğu kitapları Kemalpaşa Mahallesi Gelincik ve llıca sokak arasındaki boş araziye götürerek ateşe verdi. N.T., ateşe verdiği kitap ve ansiklopedilerin yanmasını beklerken, ateşi gören vatandaşlar durumu Zabıtaya bildirdi. Belirtilen adrese gelen Zabıta ekipleri, yaptıkları inceleme sırasında yakılan kitap ve ansiklopedilerin yasaklanan örgüte ait dökümanlar olduğunu görünce durum hakkında emniyet ekiplerine bilgi verdiler.

Zabıta ekipleri N.T. hakkında açık alanda ateş yakmaktan dolayı işlem yaparken, söz konusu yere gelen İnegöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekibi, ateşi söndürerek yakılan kitap ve ansiklopedilerin yanmayan kısımları üzerinde inceleme yaptı. Yakılarak imha edilmek istenen kitap ve ansiklopedilerin örgüte ait yasaklanan argümanlardan olduğunun tespit edilmesi üzerine, kitapları kendisinin yaktığını itiraf eden N.T. hakkında terör örgütü üyesi olmaktan dolayı hakkında işlem yapılmak üzere emniyete götürdüler.

Yakmak istediği kitap ve ansiklopedilerin 15-20 yıl önce Zaman Gazetesi tarafından verilen ilmihal ve dini içerikli kitaplar olduğunu, örgütle herhangi bir bağlantısının olmadığını belirten N.T.´nin alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. 

Son Güncelleme: 23.08.2016 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<