Fındık hasadı başladı

20 Ağustos 2019 Salı 11:23
Fındık hasadı başladı

İnegöl’ün bazı kırsal mahallelerinde fındık hasadı başladı. Türkiye’de genellikle Karadeniz bölgesinde yetiştiği bilinen fındık İnegöl’de 30 yıldan bu yana yetiştiriliyor. Geçen yıl rekoltenin ve fiyatların düşük olmasına rağmen bu yıl rekolte ve fiyatlar çiftçinin yüzünü güldürdü.

Hacıkara köyünde dedesinden devraldığı fındık üretimini sürdüren Selahattin Yılmaz, “Tahtaköprü, Tüfekçikonak, Mezit, Mesruriye, Bahçekaya, Konurlar ve Bahariye köylerinde fındık üretimi yapılıyor. Biz de dedemizden kalan bu geleneği sürdürüyoruz. 30 yıldan bu yana fındık yetiştiriyoruz. Geçen sene fındık fiyatlarının düşük olması, rekoltenin düşük olması bizi üzmüştü. Bu sene maşallah rekoltede yüzde 50 oranında artış var. Yağışlar fındığın rekoltesini artırdı” dedi.

İnegöl’de 2 bin dönüm alana fındık ekildiğini anlatan Selahattin Yılmaz, “2 bin dönümden bu sene yaklaşık bin ton civarında fındık bekleniyor. Geçimimizi fındıktan sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Fiyatların yüzlerini güldüklerini söyleyen Yılmaz, “Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu sene kilosunu 17 liradan satacağız” dedi.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<