banner359

Galibilerden Zikir Ve Tasavvuf Konseri

.

29 Aralık 2014 Pazartesi 10:16 2014-12-29 10:18:53
Galibilerden Zikir Ve Tasavvuf Konseri

 İnegöl Belediyesi ve İnegöl Galibi Vakfı tarafından Piri Galibi Hasan Kuşçuoğlu’nun vefatının 1. yılı nedeniyle Anma Gecesi ve İnegöl Galibi Vakfı Zikir ve Tasavvuf Topluluğu Konseri gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı saat 20.00’de Kültür Sarayı çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen programa Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Galibi Şeyhi Atıf Uzunömeroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Galibi Vakfı Başkanı Alican Yıldırım, gecenin Türkiye’nin ve dünyanın 21. yüzyıla ışık tutacak bir gece olmasını temenni etti.

KÜLTÜREL ÇALIŞMALARIN YANINDAYIZ

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın selamlarını katılımcılara ileterek, İnegöl Belediyesi olarak farklı kesimlerden her sivil toplum kuruluşuna destek olmaya gayret sarf ettiklerini, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin de her daim yanında olduklarını ifade etti.

RAST MAKAMINDA İLAHİLER

Galibiliğin sinevizyon gösterisiyle tanıtıldığı gecede Yalova Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doçent Doktor Musa Şahin, ‘21. yüzyılda Tasavvuf, Galibilik ve Hacı Galip Kuşçuoğlu’ konulu bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından İnegöl Galibi Vakfı Zikir ve Tasavvuf Topluluğu rast makamından oluşan ilahileri seslendirdi. Şefi Diler Yalaza yönetimindeki koro, programın sonunda güftesi Musa Şahin’e, bestesi Diler Yalaza’ya ait eserleri İnegöl Galibi Vakfı Çocuk Topluluğu ile birlikte okudu.

Program sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Galibi Şeyhi Atıf Uzunömeroğlu ve Yalova Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doçent Doktor Musa Şahin’e hediyeler takdim etti. Uzunömeroğlu da şef Diler Yalaza’ya plaket verdi. Program dua ile son buldu.

Son Güncelleme: 29.12.2014 10:18
Anahtar Kelimeler:
InegölGalibi Vakfı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<