banner359

Gebe kurbanlıklara dikkat

05 Eylül 2016 Pazartesi 14:02
Gebe kurbanlıklara dikkat

İnegöl Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürü Mesut Karıman, dişi hayvan alınırken gebe olup olmadığına bakılması konusunda vatandaşları uyardı.
İnegöl Belediyesi olarak hayvan pazarında düzenli kontrol yaptıklarını belirten Müdür Mesut Karıman, “Bu hafta itibariyle gebelik muayenelerine başladı. Şu anda 750 civarında büyük baş dişi hayvanın gebelik muayenelerini yaptık. Bu sene gebelik oranı geçen seneye nazaran çok düşük. Satıcılar çok hassat davranmış. Şu ana kadar 19 gebe hayvan çıktı. Bayrama kadar buradayız. Vatandaşların talebi halinde tekrar gebelik kontrolü ve yaş tayini yapabiliyoruz. Hem gebe, hem de yaşı gelmemiş hayvanı sattırmamaya çalışıyoruz. Vatandaşlar hayvanların kulak küpe numaralarına alıp bize ve zabıtaya kontrol ettirebilirler. Alacakları hayvanların gebe olup olmadığını rahatlıkla öğrenebilirler. Şu an hayvan pazarında 2 bin 500 civarında büyük baş hayvan var. Bu sene erkek hayvan sayısı dişilere göre daha fazla. Küçük baş olarak da her sene 3 bin 500-4 bin civarında satılıyor” dedi.
Veteriner Hekim Mesut Karıman, kurbanlık hayvanların sağlıklı olması gerektiğini belirterek, bunun hem İslami açıdan, hem insan sağlığı açısından mühim olduğunu söyledi. Karıman, kurban etlerinin lezzet ve vitamin kaybı olmaması için iyi muhafaza edilmesini tavsiye etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<