banner359

"Geleceğimiz İçin Bir Fidan Dikin"

29 Mart 2016 Salı 10:16 2016-03-29 10:20:18
"Geleceğimiz İçin Bir Fidan Dikin"

 İnegöl Berberler ve Kuaförler Odası ile İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde “Geleceğimiz İçin Bir Fidan Dikin” sloganıyla Alanyurt-Hamzabey Mahallesi yolu üzeri Kum Ocağı mevkiinde oluşturulan Hatıra Ormanına bin adet fidan dikildi.

Önceki gün düzenlenen fidan dikimine Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Bursa Kuaförler Odası Başkanı İlker Hüseyin Tan, İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammet Çolak, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Orhan Tanhan, Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, İnegöl Manavlar Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, İnegöl  Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erhan Güven ve yönetim kurulu üyeleri, Ortaköy İlk ve Ortaokulu Müdürü Necati Küçükoğlu, oda üyeleri ile aileleri katıldı.

200 HEKTAR ALAN 220 BİN FİDANLA BULUŞTU

Fidan dikimi öncesinde bir konuşma yapan İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammet Çolak, “Fidan dikmenin önemini kavradığınız için bugün buradasınız. Bu anlamda katılan herkese teşekkür ediyoruz. Burası İnegöl Orman İşletme Müdürlüğüne ait Yenice şefliğine bağlı bir sahadır. Toplamda 320 hektarlık bir sahanın içerisindeyiz. İki sene önce burada fidan dikimlerimiz başladı. Şuana kadar yaklaşık 200 hektar sahayı biz fidanla buluşturduk. Buraya yaklaşık 220 bin fidan dikildi. Fidan dikimindeki başarımızda yüzde 98. Yani, dikilen fidanların yüzde 98´i tuttu ki, buda çok büyük bir rakam. Bu yılda 100 hektarlık alanda fidan dikerek, buradaki ağaçlandırma çalışmalarımızı bitireceğiz. İçinde bulunduğumuz sahada genelde bu tür törenler için ayırdığımız kısım. Burada da bin tane çukur açıldı. İnegöl Berberler ve Kuaförler Odası Başkanımız Erhan Güven geçen yıl Nisan ayında bizleri ziyaret edip, bir etkinlik düzenlemek istediklerini söylediler. Ama mevsimsel olarak tam fidan dikimlerinin sonuna gelindiği için Başkanımdan rica ettim. Niyetimiz fidan dikmekse seneye yapalım dedim, kendisi de sağ olsun ‘Tabi bizim amacımız sağlıklı, güzel fidan dikmek´ dedi ve bir sene beklediler. O anlamda kendilerine teşekkür ediyorum. Bu sene, bu güzel havada burada buluştuk. İnşallah bin tane sedir fidanımızı burada dikeceğiz” dedi.

ORMANLAR BİZİM AKCİĞERLERİMİZ

İnegöl Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erhan Güven ise, “Öncelikle 21-26 Mart Orman Haftası münasebetiyle orman haftasını kutluyorum. Oda olarak biz bugün bir hatıra ormanı oluşturmak istedik. Geçen sene yazışmalarımızı yapmıştık. Bugün üyelerimizi davet ettik. Katılan tüm üyelerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu hatıra ormanındaki amacımız hem kalıcı olarak üyelerimizin bizleri hatırlaması, hem de ormanlar bizim akciğerlerimiz, nefes almamızda, sağlıklı yaşamamızda önemliler” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fidan dikimi gerçekleştirildi. 7´den 70´e katılımcılar fidanları toprakla buluşturdu.

Son Güncelleme: 29.03.2016 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<