banner359

Genç Starlar Nefes Kesti

13 Ocak 2016 Çarşamba 10:01 2016-01-13 10:15:47
Genç Starlar Nefes Kesti

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 8´incisi düzenlenen “Liselerarası Genç Star Müzik Yarışması”nın final gecesi nefesleri kesti.

En iyi kız solist kategorisinde İnegöl Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi birinciliği elde etti.

Birbirinden yetenekli gençlerin kıyasıya mücadele ettiği yarışmanın finalinde, jüri üyeleri birincileri seçmekte oldukça zorlandı. Düzenlenen yarışmada en iyi kız solist kategorisinde İnegöl Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi birinciliği elde etti. Yarışmanın Pop Kız Solist ikincisi ise Turgutalp Anadolu Lisesi öğrencisi Şule Çaylak oldu.

Osmangazi Belediyesi tarafından gençlerin önünü açmak ve sesini duyurmak isteyen genç yeteneklere destek olmak amacıyla bu yıl 8´incisi düzenlenen Liselerarası Müzik Yarışması Genç Star, muhteşem bir final gecesine sahne oldu. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu´nda gerçekleştirilen yarışmanın finalinde 28 okul, 6 farklı kategoride birincilik için mücadele etti. En iyi erkek solist, en iyi bayan solist, en iyi düzenleme, en iyi enstrüman gurubu ve en iyi beste dallarında sahneye çıkan liseli gençler, müzik alanında tüm yeteneklerini ortaya koyarken, gerek seslendirdikleri eserler, gerekse de kullandıkları enstrümanlarla jüriyi ve salondakileri kendilerine hayran bıraktı.

"ÖNCELİĞİMİZ GENÇLERİMİZİN TALEPLERİ"

Yarışmanın final gecesine katılarak gençlere destek olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için birçok hizmet ve yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin ihtiyaç ve isteklerini her zaman dikkate alarak, sorunlarının çözümü ve taleplerinin karşılanması noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin daha modern ortamlarda eğitim görmeleri için ilçemizdeki 250 okulun 226 tanesine çeşitli hizmetler götürdük. İki tane anaokulu yaptık. Türkiye´de milli eğitim tarihinin tek çatı altında inşa edilmiş en büyük okulu Uluslararası Murad Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi´ni ilçemize kazandırdık. 24 derslikli Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu´nun kaba inşaatı bitti. Bunlar yapmış olduğumuz fiziki hizmetler. Bunların dışında geçlerimiz için sosyal ve kültürel alanda da birçok etkinlik düzenliyoruz" dedi.

"GENÇLERİMİZİN YETENEKLERİNİ KEŞFETMELERİNİ SAĞLIYORUZ"

Yapmış oldukları sosyal ve kültürel faaliyetlerin ulusal ve uluslar arası alanda büyük ses getirdiğini ifade eden Başkan Dündar, "Türk edebiyatına yeni yetenekler kazandırdığımız Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması´na dünyanın birçok ülkesinden katılım oluyor. Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması ve Feraizcizade Mehmet Şakir Oyun Yazma Yarışmasıile Türk Edebiyatına önemli katkılar sunuyoruz. Bunlarla birlikte bu yıl 8´incisini düzenlediğimiz Liselerarası Müzik Yarışması Genç Star var. Yapmış Etkinlikler tüm Türkiye´de, hatta dünyada ses getiriyor. 2013 yılında düzenlediğimiz yarışmamızda birinci olan Özel Tan Lisesi öğrencilerimiz, İtalya´da düzenlenen iki yarışmada daha birinci oldu ve başarılarını uluslar arası alana taşıdı. Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz yarışmamızda Türk Sanat Müziği dalında birinci olan İsmail Dalyan isimli yarışmacımız, şimdilerde Türkiye´nin en çok ilgi gören ses yarışmalarından birinde mücadele ediyor. Bu yarışma gençlerimizin yeteneklerini keşfetmesi ve bu yeteneklerini gözler önüne serebilmeleri için büyük bir fırsat. Bizler de, fırsat verildiğinde gençlerimizin neler başardığını hep birlikte görüyoruz. Onların önünü açacak bu fırsatları vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. Başkan Dündar, konuşmasının sonunda yarışmaya olan katkılarından ve verdikleri emeklerinden dolayı jüri üyelerine tek tek teşekkür etti.

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. İsmail Göğüş, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim üyesi Doç. Dr. Ersen Varlı, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçısı Dilek Türkan, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Mert Kocaeli ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Turan´dan oluşan jüri üyeleri, yaptıkları değerlendirme sonucunda dereceye giren okulları belirledi. Yarışmanın birincilerini seçmekte oldukça zorlanan jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda 11 okulun yarıştığı Türk Halk Müziği dalında en iyi erkek solist kategorisinde Orhangazi Çok Programlı Anadolu Lisesi, en iyi kız solist kategorisinde ise Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi birinciliği elde etti. Türk Halk Müziği Solo Enstrüman kategorisinde ise Ahmet Erdem Anadolu Lisesi birinci oldu. 6 okulun yarıştığı Türk Sanat Müziği dalında ise en iyi erkek solist kategorisinde Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, en iyi kız solist kategorisinde de Hüseyin Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinciliği oldu. Türk Sanat Müziği Solo Enstrüman kategorisinde ise Hüseyin Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinciliğe layık görüldü.

POP MÜZİK DALINDA İKİ BİRİNCİ

Büyük çekişmeye sahne olan Pop Müzik dalında erkek solist kategorisinde iki birinci çıktı. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi ve Özel Tan Anadolu Fen Lisesi birinciliği paylaştı. En iyi kız solist kategorisinde ise İnegöl Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi birinciliği elde etti. Yarışmada pop müzik en iyi düzenleme kategorisinde Nilüfer İMKB Fen Lisesi, pop müzik en iyi orkestra dalında ise Özel Tan Anadolu Fen Lisesi birinci oldu. Yarışmada Türk Müziğine katkı ödülü ise, Türk Halk Müziği´nin duayen isimlerinden Yücel Paşmakçı´ya verildi.

Son Güncelleme: 13.01.2016 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<