banner359

"Gençlerimizin Hayalindeki İnegöl’ü Öğrenmek İstiyoruz"

29 Mart 2018 Perşembe 16:59
"Gençlerimizin Hayalindeki İnegöl’ü Öğrenmek İstiyoruz"

Belediye Başkanı Alper Taban, “Başkan Üniversite Adaylarıyla Buluşuyor” organizasyonu kapsamında İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerden İnegöl hakkındaki fikirlerini alıp sorularını yanıtlayan Başkan Taban, “Buradaki gayemiz şu; şehrimizle ilgili neler düşünüyorsunuz? Neler olmasını istiyorsunuz? Nasıl bir şehir hayal ediyorsunuz? Bunları öğrenmek” dedi.

 İlk olarak Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen, ikinci buluşmada Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşan Başkan Taban’ın bu haftaki durağı İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

GENÇLERİMİZİN FİKİRLERİNE BAŞVURUYORUZ
Belediye Başkanı Alper Taban, Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencileriyle okulun çok amaçlı salonunda bir araya geldi. Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mahmut Alpir’in kısa selamlama konuşmasıyla başlayan buluşmada, daha sonra Belediye Başkanı Alper Taban öğrencilere hitap ederek kendini tanıttı ve bu ziyaretlerin amaçlarından söz etti. İnegöl Belediyesi’nde 4 buçuk ay önce bir değişim yaşandığını hatırlatan Taban, “Çok değerli Başkanımız Alinur Aktaş Büyükşehir Belediye Başkanı olunca İnegöl’de de bir değişim oldu. Emaneti bizler almış olduk. Göreve geldiğimiz günlerde öncelikle çalışma arkadaşlarımızla bir araya geldik. Neler yapabiliriz noktasında istişareler yaptık. Kalan işlerimizi gözden geçirerek planlamalar yapmaya çalıştık. Bu süreçte özellikle 30 yaş altı gençlerimizin, lise öğrencilerimizin bu konularda fikri olabilecek tüm arkadaşlarımıza ulaşmamız gerektiğini düşündük. Okullarımızda özellikle üniversite maratonuna başlayan, sınava hazırlanan öğrencilerimizle bir araya gelmek üzere bu buluşmaları düzenliyoruz. Daha önce Fen Lisemizi ve Öğretmen Lisemizi ziyaret ettik. Bugün üçüncü buluşmada sizlerle birlikteyiz” dedi.

GENÇLER NASIL BİR İNEGÖL HAYAL EDİYOR
Öğrencilerle buluşma programlarında çok faydalı fikirlerin karşılıklı istişarelerle ortaya çıktığına da vurgu yapan Taban, “Bu buluşmalarda çok güzel fikirler ortaya çıktı. Amacımız buraya gelip sizlere nasihatler verip, nutuklar atmak değil. Biz sizleri dinlemek istiyoruz. Keşke ben de sizin yaşınıza gelip sizler gibi düşünebilsem. Buradaki gayemiz şu; şehrimizle ilgili neler düşünüyorsunuz? Neler olmasını istiyorsunuz? Nasıl bir şehir hayal ediyorsunuz? Bunları öğrenmek istiyoruz. Ufku açık gençliğimizin düşüncelerinden faydalanmak istiyoruz. Gençlerimizin şehrimizde nasıl daha faydalı vakit geçirebileceğini sizlerden dinlemek ve bu konuda atılması gereken bir adım varsa üzerimize düşeni yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Alper Taban’ın konuşmasının ardından, öğrencilere söz verildi. Bugünün gençleri, geleceğin yetişkinleri kendi bakış açılarıyla şehri betimleyerek akranlarının yaşadıkları sorunları, talep ve önerilerini Başkan Taban’a iletti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<