Gıda Yardımları Sürüyor

03 Nisan 2020 Cuma 12:32
Gıda Yardımları Sürüyor

İnegöl Belediyesi, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında dışarıya çıkmalarına sınırlandırma getirilen 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara gıda yardımı yapmaya devam ediyor.

İçinde bulunduğumuz bu zorlu zamanlarda İnegöl Belediyesi vatandaşlarının yanında olmaya, yaraları sarmaya devam ediyor. Koronavirüs salgının ülkemizde de görülmeye başladığı ilk günden itibaren çalışmalarını hızlandıran İnegöl Belediyesi hem önleyici tedbirlerle hem de vatandaşlarına yapmış olduğu destek hizmetlerle ilçe halkının yanında yer alıyor.

HALKIMIZIN HİZMETİNDEYİZ
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban; “İnegöl Belediyesi olarak 23 gündür ülke olarak teyakkuzdayız. Bizlerde İnegöl özelinde üzerimize düşen görevi yerine getirme adına tüm birimlerimizle, ekiplerimizle seferber olmuş durumdayız. İlk günden beri söylediğimiz bir husus var ki o da sosyal mesafeye dikkat etmek, kişisel hijyene önem vermek ve en önemlisi evlerimizde kalmak. Dezenfektan çalışmalarımız kapsamlı bir şekilde devam ediyor. Bunun yanı sıra evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü yaşlılarımız, kronik hasta olanlar, iş yerlerinin kapanmasından dolayı ekonomik olarak etkilenen halkımıza gıda yardımlarımız ve desteklerimiz devam ediyor. İnegöl Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi bugün de halkımızın hizmetindeyiz” dedi.

banner380

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ
Kaymakamlık bünyesinde kurulan Vefa Desek grubu ile koordineli çalıştıklarını hatırlatan Taban; “Yoksul ve ihtiyaç sahibi olan yetim, dul, 65 yaş üstü, hasta, engelli, işsiz vb. durumdaki mağdur ve muhtaç ailelerimize yardımlarımızı ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

ÇALIŞMALAR 7/24 SÜRÜYOR
“İç İşleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile Çözüm Merkezimize ulaşan vatandaşlarımızın sayısında ciddi artışlar oldu” diyen Taban; “Çalışmalarını 7 gün 24 saat sürdürdüğümüz Çözüm Merkezi çağrı hattımıza son 10 günde 11000 çağrı geldi. Bu çağrılarda vatandaşlarımızın farklı farklı talepleri oluyor. Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın sadece gıda taleplerini değil, ilaç, hastane ulaşımı, alışveriş ve diğer ihtiyaçlarını da karşılıyor” dedi.

HALKIMIZA DESTEK OLMAK İÇİN BURADAYIZ
Bu süreçte İnegöl Belediyesi tarafından yapılan hizmetler hakkında detaylı bilgi veren Başkan Alper Taban; “Belediyemize ulaşarak bizden yardım talep eden vatandaşlarımıza duruma göre ihtiyaç sahibi ise gıda kolisi desteğinde bulunuyoruz. Bu güne kadar içerisinde temel gıda ihtiyaçlarının bulunduğu yaklaşık 300 adet erzak kolisini ihtiyaç sahiplerine teslim ettik. Yine bununla birlikte ücret karşılığı alışveriş yaptırmak isteyen teyze ve amcalarımız arkadaşlarımıza ihtiyaçlarını bildirdiğinde çarşı ve pazar alışverişini yapmada destek oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde kanser hastası bir vatandaşımızı doktor randevusu olduğu için Bursa Uludağ Üniversitesine götürüp geri getirdik. Bizler İnegöl Belediyesi olarak tüm birimlerimizle halkımıza bu zorlu günlerde destek olmak için buradayız. Halkımızdan tek ricamız var. İçinde bulunduğumuz bu hassas dönemde sevdikleriniz ve kendi sağlığınız için lütfen zorunlu olmadıkça evlerinizden ayrılmayın. Hijyen kurallarına riayet edin ve yakın temastan kaçının” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<