banner359

Girişimcilik Kursu Başvuruları Başlıyor

25 Ocak 2017 Çarşamba 10:59 2017-01-25 11:07:36
Girişimcilik Kursu Başvuruları Başlıyor

 İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) tarafından gerçekleştirilecek olan KOSGEB destek kursları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, katılım koşullarını açıkladı.

Gerçekleştirilecek olan kurslar ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak İnegöl´ümüzü daha yaşanabilir, modern bir şehir yapmak üzere sürdürdüğümüz altyapı, üstyapı, yol, temizlik ve çevre düzenlemeleri gibi asli belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra sosyal ve kültürel hayatımızı renklendirecek ve çeşitlendirecek pek çok proje ile de halkımıza hizmeti sürdürüyoruz. Tabi bu hizmetlerimiz sadece bunlarla sınırlı değil. Güçlü bir ekonomiye sahip olan şehrimizin atılgan, müteşebbis ruhlu, girişimci özellikleri ön planda olan, halkına da yeni iş alanlarında ufuk açacak olan KOSGEB işbirliği ile düzenlediğimiz uygulamalı girişimcilik kursu sayesinde yeni iş kurmaları noktasında rehberlik ediyoruz. Belediye olarak bugüne kadar birçok vatandaşımız için kurs açtık. Bunlardan birisi de KOSGEB aracılığı ile açtığımız girişimcilik kursudur. 2013 yılından beri her yıl düzenli olarak tekrarladığımız kursumuzdan bugüne kadar yüzlerce müteşebbis İnegöllü eğitim almış ve bunlardan bir kısmı projesini hazırlayıp hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Kursa bay-bayan engelli herkes katılabilecektir” dedi.

KATILIM KOŞULLARI

Kursa katılım koşullarını da açıklayan Aktaş, “Başvurular İNESMEK Nuri Doğrul İş Merkezi´nde şahsen yapılacaktır. Başvuru formunda girişimci adaylarından kuracaklar işletmenin faaliyet konusu, iş kurma süreciyle alakalı bilgiler istenecektir. Ön kayıtlar 25 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında alınacaktır. Kayıtlar tamamlandıktan sonra 8-9 Şubat tarihlerinde yapılacak olan mülakatla belirlenecek 30 kişi eğitim için uygun görülecektir. 14 Şubat-17 Şubat tarihleri arasında eğitimler gerçekleştirilecektir. 32 saatlik bu eğitimi Tülin Karaatlı Tüzün verecektir. Başvurular ücretsizdir” dedi.

HİBE VE DESTEKLER VERİLECEK

Başkan Aktaş, “KOSGEB onay kurulundan geçen projeler için geri ödemesiz işletme kuruluşuna 2 bin TL´ye kadar, kuruluş dönemi makine teçhizat ve ofis donanımına 18 bin TL´ye kadar, işletme giderlerine 30 bin, toplam 50 bin TL´ye kadar hibe veriliyor. Ayrıca destek ve geri ödemeli sabit yatırım desteği için 100 bin TL´ye kadar kredi olanağı sunuluyor.  Bu destek 2 yıl ödemesiz veriliyor. Gerçekleştirilecek olan eğitimlerin ilçemize ve katılacak olanlara hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 




Son Güncelleme: 25.01.2017 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<