Girişimcilik Kursuna 176 Başvuru

15 Şubat 2017 Çarşamba 17:00 2017-02-15 17:09:40
Girişimcilik Kursuna 176 Başvuru

 İnegöl Belediyesi’nin KOSGEB işbirliğinde düzenlenen uygulamalı girişimcilik kursunun ilk dönemi başladı.

banner380
Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi binasında yapılan uygulamalı girişimcilik kursunu ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kursa katılan girişimcilerin heyecanına ortak oldu. Girişimcilerin projelerini dinleyen ve kendilerine ticari hayatla ilgili önerilerde bulunan Aktaş, “Hangi işi yaparsak yapalım yaptığımız işlerde farklı ve ayrıcalıklı olmamız gerektiğini unutmayalım” dedi.

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK KURSU
30 kişinin ders almaya başladığı KOSGEB ile ortaklaşa yürütülen girişimcilik kursunun ilk grubuna yapılan ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Güçlü bir ekonomiye sahip olan şehrimizin atılgan, müteşebbis ruhlu, girişimci özellikleri ön planda olan vatandaşlarımıza yeni iş alanlarında ufuk açacak olan kosgeb işbirliğiyle düzenlediğimiz ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’ sayesinde yeni iş kurmaları noktasında rehberlik ediyoruz. Belediye olarak bu güne kadar birçok kurs açtık. Bunlardan birisi de KOSGEB aracılığıyla açtığımız ‘Girişimcilik Kursu’dur. 2013 yılından beridir her yıl düzenli olarak tekrarladığımız kursumuzdan bu güne kadar yüzlerce müteşebbis İnegöllü eğitim almış ve bunlardan bir kısmı projesini hazırlayıp hibe desteği almaya hak kazanmıştır” şeklinde konuştu.

176 BAŞVURU ALDIK
Bu yılda 25 Ocak – 06 Şubat tarihler arasında ön kayıtlarını aldığımız KOSGEB ile ortaklaşa yürütülen girişimcilik kursumuza bu sene 176 başvuru aldık diyen Aktaş, “ Kayıtları yapılan girişimcilerimizi 08 Şubat tarihinde mülakata çağırdık ve mülakat sonucunda 60 kişi eğitim almaya hak kazandı. Belirlenen 60 girişimcimizden ilk 30’u eğitimlerine 14 şubat tarihinde başlanmış olup – 17 şubat tarihine kadar eğitimler devam edecektir. Eğitimler; Kosgeb Eğitmeni Sanem Cengiz Şatır tarafından Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimizde 09:30-17:30 saat aralığında gerçekleştirilmektedir. Eğitimler 32 saat olup katılım mecburidir. 2. Grup Kosgeb girişimcilik eğitimi de Mayıs ayında yapılacaktır. Eğitimi tamamlayan kursiyerler 32 saatlik “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Belgesine” Sahip olacaklardır” dedi.

Kursiyerlerimiz kurs bittikten sonra iş yerlerini açabilme hakkına kavuşacaklardır diyen Aktaş, İş yerlerini açan kursiyerler iş ile ilgili projelerini hazırlayarak KOSGEB’e sunacaklardır. KOSGEB onay kurulundan geçen projeler için geri ödemesiz; işletme kuruluşuna 2.000 TL’ye kadar, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanımına 18.000 TL’ye kadar, işletme giderlerine 30.000 TL’ye kadar hibe verilebiliyor. Ayrıca destek ve geri ödemeli sabit yatırım desteği için 100.000 TL’ye kadar kredi desteği veriliyor.100.000 TL’lik kredi 0 faizli ve 2 yıl geri ödemesiz olarak kullanılabilmekte ancak yalnızca makine alımlarında kullanılabilmektedir” ifadelerine ver verdi.

“EĞİTİMİN HEDEF KİTLESİ YENİ GİRİŞİMCİ ADAYLAR”
Eğitimin hedef kitlesi yeni girişimci adaylardır sözlerine yer veren Aktaş, “ İnesmek - Kosgeb iş birliği ile yapılan girişimcilik eğitimi, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeyini arttırmak amacı ile düzenlenmektedir. Şunu da belirtmek isterim ki Kursu tamamlayıp kendi işini kuran kişiler, KOSGEB kurslarından tekrar faydalanabildiği halde, kursu tamamladığı halde işini kurmayan kişiler ise bir daha bu kurslardan faydalanamayacaktır. Bu sene 8.sini düzenlediğimiz girişimcilik kurslarımızda bugüne kadar 240 kişi eğitim görmüştür” dedi.

Aktaş son olarak, “İnegöl’ümüze ve İnegöl ekonomisine yararlı işler kuracak olan iş sahiplerimize şimdiden kolay gelsin diyerek başarılar diliyorum. Bu kursumuzun sertifika törenini de önümüzdeki haftalarda gerçekleştireceğimizi belirtiyor kursumuzun hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 15.02.2017 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<