banner359

Gönülleri 'Damla Projesi' ile fethettiler

03 Ekim 2017 Salı 09:50
Gönülleri 'Damla Projesi' ile fethettiler

Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın organizasyonu ile çeşitli üniversitelerde eğitim gören gönüllü gençler tarafından toplum yararına çalışmaların hayata geçirildiği Damla Projesi kapsamında, 7 günlük faaliyetler için İnegöl´e gelen 20 kişilik grup, İnegöl gecesiyle final yaptı.

İnegöl merkez, bağlı mahalleler ile Yenişenir ve İznik ilçelerinde cami temizliği, ev temizlikleri, okul boyama, tarihi ve kültürel ziyaretler gibi 7 gün boyunca sosyal etkinlikler gerçekleştiren gençler, İnegöl´de düğün öncesinde yapılan kına gecesini canlandırdılar.

İnegöl kına gecelerinde giyilen yöresel kıyafetleri giyen öğrenciler, temsili gelin adayının eline kına yakıp, İnegöl oyunları oynadılar. Unutulmaz bir gece yaşayan öğrenciler, damla projesinin İnegöl´de hayata geçirilmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

GÖNÜLLÜLER ESASLI PROJE

İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, “Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan Damla Projesi gönüllülük esaslı olup, insan odaklı bir çalışmadır. Damla Projesi gençlerin maddi hiçbir çıkar gözetmeden ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak, genel olarak toplumun yararına olduğu düşünülen bir hedefe ulaşma gayesiyle halka rol model olmak, yalnızca içten ve samimi duygularla doğru olduğuna inanarak bir toplumsal girişime destek olmalarını sağlamayı amaç edinen bir projedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve İnegöl Gençlik Merkezi´nin koordinesinde Damla projesi 7 gün süren ülkemiz üniversitelerinde eğitim gören yerli ve uluslararası öğrencilerin oluşturduğu 20 kişilik bir ekip ile sona erdi” dedi.

Müdür Erdoğan, “Bu kapsamda İnegöl´ün değişik köylerini beraber ziyaret edip, sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdik. Bazen de spontane olarak köylerde değişik çalışmalar yaptık. 7 gün süren program kapsamında; protokol ziyaretleri, huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezindeki yaşlılara ziyaretler, sevgi evi ve engelsiz yaşam merkezi ziyareti, ilkokullarda çocuklarla çeşitli aktiviteler, köy okulu ve anaokulu duvarı boyama etkinliği, toplanan kitaplar ile kütüphane kurulması, göçmenlerin eğitim gördüğü okullara ziyaretler ve çocuklarla ilgili aktiviteler, şehitlik ziyareti ve mezarlıklara çiçek dikimi ile çevre temizliği, illerdeki manevi büyüklerin ziyaretleri, fidan dikimi, yöre halkı ile tanışma ve akşamları dezavantajlı ailelere ziyaretler, şehit ailesi ziyaretleri ile köy ziyaretleri ve tarla işlerinde yöre halkına yardım gibi etkinlikleri hayata geçirdik. Öğrenciler bu etkinliklerde çok mutlu oldular. Bizde onların rahat etmeleri için elimizden geleni yaptık. Herkes çok mutlu oldu. Bir dahaki projelerde görüşmek üzere” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
InegölE-inegol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<