banner359

Görme Engelli Ayşenur Sağlığına Kavuştu

31 Aralık 2016 Cumartesi 16:40 2016-12-31 16:45:05
Görme Engelli Ayşenur Sağlığına Kavuştu

 İnegöl Belediyesi ve İnegöl Kaymakamlığı’nın destekleri ile ameliyatı yaptırılan 13 yaşındaki görme engelli Ayşenur, sağlığına kavuştu. Yeniden görme yetisini kazanan küçük Ayşenur’u Belediye Başkanı Alinur Aktaş evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cerrah mahallesinde ikamet eden Küskü ailesinin 5 çocuğundan biri olan 13 yaşındaki Ayşenur, diğer 4 kardeşi gibi yakalandığı bir hastalık sonucunda görme yetisini kaybetti. Annesi vefat eden ve babası İbrahim Küskü ile birlikte yaşayan Ayşenur’un diğer kardeşleri, geçmiş yıllarda yapılan ameliyatlarla sağlığına kavuşmuştu. Ayşenur’un da yeniden görebilmesi için ameliyat olması gerekiyordu. Ancak Tıp Fakültesi’nde bu ameliyatın 2 buçuk yıl sonra yapılabileceği söylendi.

AMELİYAT OLDU
Yaşı itibariyle hemen ameliyat olması gereken, aksi halde görme yetisine bir daha kavuşamayacak olan Ayşenur’un ailesi bu haberi alınca çaresiz bir şekilde kendilerine uzanacak bir yardım eli beklemeye başladı. Küskü ailesinin çaresiz bekleyişini haber alan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kaymakam Ali Akça ile de irtibata geçerek söz konusu ameliyatın özel bir hastanede yapılabilmesi için gerekli kaynağı sağladı. İnegöl Belediyesi ve İnegöl Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın sağladığı kaynakla 13 yaşındaki Ayşenur 13 Aralık 2016 Salı günü Bursa’da Dünya Göz Hastanesinde ameliyat oldu.

AKTAŞ EVİNDE ZİYARET ETTİ
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ile birlikte Cuma günü küçük Ayşenur’u ve ailesini evlerinde ziyaret etti. Başarılı bir operasyonla kaybettiği görme yetisini yeniden geri kazanan Ayşenur’un ve ailesinin mutluluğu gözlerden kaçmazken, Başkan Aktaş aileye geçmiş olsun dileklerini iletti.

“SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE GÖRÜNCE ÇOK MUTLU OLDUK”
Ayşenur’un sağlık durumu ve ziyaretine ilişkin bir açıklama da yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Ayşenur kızımızın yaşadığı sağlık sorunu bizlere iletildi. Ameliyatın hemen yapılması gerekiyordu. Çok fazla da vaktimiz yoktu. Kaymakamlığımızın ve Belediyemizin imkanlarıyla Ayşenur’un ameliyatını yaptırdık. Başarılı bir operasyon geçirdi ve yeniden görmeye başladı. Bizler de aslında ameliyattan hemen sonra kendisini ziyaret edecektik ancak geldiğimizde gözlerinin tam anlamıyla açıldığını görmek istedik. Bugün de Ayşenur kızımızı sağlıklı bir şekilde görünce çok mutlu olduk” dedi.

Son Güncelleme: 31.12.2016 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<