Gürel'den İnsan Hakları Mesajı

10 Aralık 2019 Salı 18:44
Gürel'den İnsan Hakları Mesajı

AK Parti Bursa Milletvekili Av. Vildan Yılmaz Gürel, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Vekil Gürel açıklamasında “Yaratılmışların en şereflisi ve yeryüzünün en değerli varlığı hiç şüphesiz insandır. Hz. Adem’den bu yana yeryüzünde yaşayan, farklı milletlere, dinlere, inançlara, fikirlere, mezheplere, ülkelere, kasabalara kadar ayrılan ancak ortak paydası eşitlik olan insanoğlu bu eşsiz özelliğinden dolayı ayrım gözetmeksizin temel hak ve özgürlüklere sahiptir. Tarih boyunca hak, hukuk, adalet, vicdan ekseninde insanlık kimi zaman başarılı kimi zaman ise hayal kırıklığı sayılabilecek sınavlar vermiştir. Bir taraftan insanları ayrıştıran, insanlar arasında farklı gerekçeler ve insanlık dışı uygulamalarla savaş, zulüm, soykırım gibi enstrümanları kullananlar olmuştur. Beri taraftan zulme başkaldıran, haksızlığı, hukuksuzluğu kabullenemeyen, insan olduğunu ve insana yakışır bir hayat sürmesi gerektiğinin farkında olanlar da tarihte yerini almıştır. Bugün zulmün ve hak ihlallerinin yaşandığı İslam coğrafyasında, Afrika’da, Filistin’de, Arakan’da, Yemen, Bosna ve daha nice beldelerde sırf zorbalık kullanarak insanları hak ve özgürlüklerinden, inançlarından, topraklarından, dillerinden ve kültürlerinden uzaklaştırmak isteyenlere karşı olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesi ile, ülkemizdeki her bir vatandaşımızın ayrım gözetmeksizin anayasa ve yasalar çerçevesinde sahip oldukları tüm hak ve özgürlüklerinin hem savunucusu hem temsilcileriyiz. Bu ülkenin her bir ferdi, tarihi şanlı mazisi ile üç kıtaya adalet ve suhuletle hükmeden Osmanlının devamı olduğunun bilinciyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere bir yerde zulüm ve haksızlık gördük mü tıpkı Çanakkale’de, tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi karşısında durur, gereğini yaparız. Çünkü biz “yaratılanı yaratandan ötürü hoş gören, insan hakkının kul hakkı olduğunun farkında olan bir medeniyetin bireyleriz. Açıklamamı tüm mazlumlara ve zulme maruz kalan insanlarımıza atfedilen vatan şairimizin sözleriyle son vermek istiyorum;

“Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,

Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!

Adam aldırmada geç git!, diyemem aldırırım.

banner380

Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!

Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<