banner359

Güven Okulları Kurucu Ve İdarecilerinden Aktaş’a Ziyaret

22 Ağustos 2017 Salı 16:13
Güven Okulları Kurucu Ve İdarecilerinden Aktaş’a Ziyaret

İnegöl’ün ilk özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi unvanını taşıyan Özel İnegöl Güven Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Anadolu Lisesi’nin kurucuları ve idarecileri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

İnegöl’de geçtiğimiz yıl çalışmaları başlayan ve Kozluca yolu üzerinde yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte hizmete girecek olan Özel İnegöl Güven Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Anadolu Lisesi’nin kurucuları Abdullah Güven ve İdris Sağlam ile Kurum Müdürü Hasan Özkılıç, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, İnegöl’ün ilk ve tek Özel Sağlık Meslek Lisesi olan Güven Okulları hakkında bilgiler verildi.

ÖĞRENCİLER HER GÜN BURSA’YA GİTMEK ZORUNDA KALMAYACAK
Ziyarette konuşan Özel İnegöl Güven Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Anadolu Lisesi’nin kurucularından Abdullah Güven, yaklaşık 1 yıl önce eğitimci 3 olarak İnegöl’de Sağlık Meslek Lisesi’nin açılmasının ihtiyaç olduğunu tespit ettiklerini kaydederek “Dördüncü arkadaşımız da burada arsa sahibi olan İdris Sağlam Bey. Sağlık Meslek Lisesi’nin İnegöl’de olabileceğini, ekonomik ve sosyokültürel alt yapısının uygun olduğunu tespit ettikten sonra öncelikle Sayın Başkanımıza geldik. Dedik ki Sayın Başkanım biz ülkemizin sevdalısı, aynı derdin dertlisiyiz. Amacımız burada Sağlık Meslek eğitimi almak için her gün Bursa’ya gidip gelen arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi İnegöl’de okutmak. Onlara nezih bir ortamda tecrübeli bir eğitimci kadrosuyla sağlık mesleğini vermek, kazandırmak. Gerçekten eğitime sevdalı bir Başkanımız var. Eğitimse her türlü kolaylığı sağlar destek veririz demişlerdi. İnegöl’ün de bu yönde bir yatırıma ihtiyacı olduğunu ifade etmişti” dedi.

HEM SAĞLIK MESLEK HEM ANADOLU LİSESİ
Okullarının 552 kontenjanı bulunduğunu ve Kozluca yolu üzerinde toplamda 6500 m2 alanda kurulu olduğunu ifade eden Güven, “Biz bu istişarenin ardından projelendirme çalışmalarına başladık ve okulumuzu Kozluca yolu üzerinde yaklaşık 2500 m2 kapalı alan, aynı zamanda 4000 m2 bahçesi olan bir okul şeklinde inşa edildi. Okulumuz öncelikli ve genel anlamda Sağlık Meslek eğitimi verecek. Ancak Ankara’da yaptığımız istişarelerde Anadolu Lisesi’nin de açılmasının yararlı olacağı kanaatine vardık. Ve ikinci ruhsatımızı da Anadolu Lisesi olarak almış olduk. Toplamda 552 kontenjanımız var. Burada biz ilke olarak ülkemizin ve evrensel bilimin geleneğini yerine getirmek adına kaliteli bir eğitim sunmayı planladık. Onun için de okul idarecilerimizi ve öğretmenlerimizi titizlikle seçiyoruz. İkinci olarak da sağlık mesleğini en iyi şekilde öğretmek adına İnegöl’de bulunan 350 yataklı Devlet Hastanemiz başta olmak üzere özel hastanelerle de 10 yıllık bir protokol yaptık. Okulumuzda uygulama sınıfı da açarak laboratuvar ortamında gençlerimize saygın bir meslek olan sağlık mesleğini en iyi şekilde öğretmeye çaba göstereceğiz” diye konuştu.

MESLEK EĞİTİMİYLE BİRLİKTE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLAYACAKLAR
Abdullah Güven, okullarının olmazsa olmaz özelliklerini sıralayarak sürdürdüğü konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İkinci bir olmazsa olmazımız da gerek Sağlık Mesleğinde gerek Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilerimize kaliteli bir eğitimin yanı sıra üniversiteye hazırlanmaları noktasında da etüt programlarıyla, özel takip sistemiyle ve rehberlik servisimizle en iyi okullara yerleşmeleri konusunda elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Dolayısıyla biz sağlık mesleğin yanı sıra öğrencilerimizin üniversiteye hazırlanmaları konusunda da bilimsel çalışmalar yaparak aile, okul ve öğrenci üçgeninde çok iyi bir takip sistemi kurarak hazırlamayı planlıyoruz.”

VATANINA MİLLETİNE BAĞLI BİR GENÇLİK
“Üçüncü olmazsa olmazımız, ülkemizin geçtiği bu hassas dönemde dışarıda ve içeride ülkemizde memleketi yöneten büyüklerimizin çabalarına engel olmak isteyen birçok şer güçler var. Biz vatana ve milletine bağlı, aile ve toplum sorumluluğu içerisinde sosyal sorumluluk bilincine sahip gençler yetiştirilmesi konusunda da yine gerek Sayın Belediye Başkanımız, gerek Sayın Kaymakamımız ve gerekse de Sivil Toplum Kuruluşlarımızla beraber birçok projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Dolayısıyla okulumuzun İnegöllü vatandaşlarımıza, gençlerimize ve ülkemize faydalı olması konusunda elimizden geleni yapacağız.”

İNEGÖL’ÜN STANDARTLARINI YÜKSELTECEK
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Güven Okullarının sahiplerine ve idarecilerine hoş geldiniz dileklerini ileterek “İnegöl’ün eğitim öğretim hayatına inşallah kalitesiyle İnegöl’de çıtayı daha da yükseltecek olan bir kurumumuz daha eklendi. Öncelikli olarak Sağlık Meslek Lisesi olmak kaydıyla yine Anadolu Lisesi statüsünü de içerisinde barındıran Güven Okulları inşallah İnegöl’e adı gibi güven verir. Gelecekte bu şehri ve bu ülkeyi yönetecek hayırlı nesillerin yetiştiği güzel bir mekan olur diye temenni ediyorum. Abdullah Bey hikayesini anlattı. Gerçekten 1 yıllık bir mücadelenin neticesinde bu okul ortaya çıktı. İnanıyor ve ümit ediyorum ki 60 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi olan İnegöl, bu okula sahip çıkar. İnşallah geleceğin sağlık personelleri, geleceğin yönetici ve devlet adamları buradan yetişir. Ben bu vesileyle hem okulun sahiplerine hem bu okulda idarecilik yapacak olan, her kademede görev yapacak olan arkadaşlarımıza kolaylıklar ve başarılar dilerken, inşallah kalitesiyle de İnegöl’ün standartlarını yükselteceğine inandığım bu kurumun İnegöl ve Bursa’mıza, ülke eğitimine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<