Güvenlik Sorununa Esnaftan Geçici Çözüm

17 Şubat 2017 Cuma 10:35 2017-02-17 10:39:25
Güvenlik Sorununa Esnaftan Geçici Çözüm

 İnegöl´deki pazarlara ev sahipliği yapan Mer-Pa Pazaryerinde yaşanan hırsızlık olaylarına bir türlü çözüm bulunamayınca, pazarcı esnafı imece usulüyle bekçi tutmak durumunda kaldı.

banner380


Esnaflar, Bursa Büyükşehir Belediyesinden güvenlik kamera sistemi ile güvenlik görevlisi istiyor.

İMECE USULÜYLE BEKÇİ TUTUYORUZ

Mer-Pa pazaryerinin hale tam anlamıyla bitmediğini ifade eden İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, “Pazarımızın yüzde 80´lik bölümü bitti, yüzde 20´lik bölümü kaldı. Noksanlarımız var. Bu haftaya kadar kapılarımız yoktu, onlar takıldı. Burada en önemlisi güvenlik sistemi eksikliği. Esnafımız Çarşamba gününden malını buraya getirip indiriyor. Perşembe günü burada sıkışıklık olmasın diye akşamdan tezgâhını yapıyor. Burada hırsızlık olayları meydana geliyor. Bir arkadaşımızın 4 koli biberi çalındı. 100 kiloya yakın biber yapıyor, bu da alış fiyatından 400 lira gibi bir rakama tekabül ediyor. Bir an önce kamera ve ses sisteminin kurulması, köylü pazarındaki boş yerlerin doldurulması lazım. Burası hırsızlığa elverişli bir bölge olduğu için Belediyemizin buraya güvenlik tahsis etmesi gerekiyor. En büyük sıkıntımız budur. Kendi aramızda esnaflardan para toplayarak burada bir arkadaş görevlendiriyoruz. Sabaha kadar tezgâhların başında bekliyor. Bir an önce güvenlik zafiyetinin çözülmesini istiyoruz. Kapalı pazaryerinde bekçi tutup bekletiyoruz. Belediyenin yapması gerekeni biz yapıyoruz. Buraya bir güvenlikçi oturtuyorlar ama kameraları sadece köylü pazarına bakıyor. Buraya bir faydası olmuyor” dedi.

ARAÇ AKÜLERİ ÇALINIYOR

Pazarcıların, pazaryeri çevresine bıraktıkları araçların akülerinin çalındığını belirten Durgut, “7-8 arkadaşımızın araçlarının aküleri çalındı. Otoparkımız yeterli değil. Ne kadar otopark yapılsa da bu 300 araçlık oldu. Her pazarcının bir aracı var. Burada 500 tane pazarcı varsa, 500 araç yapar. Bunların 200 tanesi etrafa koymak zorunda kalıyor. Bunların bazılarının aküleri çalınıyor. Özellikle UEDAŞ bölgesindeki araçların aküleri akşamüzeri vakitlerinde çalınıyor. Bu olayları emniyet birimlerine bildirdik. Bir dönem neredeyse her pazarda akü çalınıyordu. Güvenlik sorununun çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.

MÜŞTERİ MER-PA´DAN AYAĞINI ÇEKTİ

Vatandaşın Mer-Pa alışkanlığının artık azaldığını ifade eden Vehbi Durgut, “Şuanda Perşembe pazarına ilgi yok. Vatandaşlar ilgi göstermiyorlar. Burası yıkıldı, üzerinden iki sene geçti. Buranın müşterisi sağa sola dağıldı. Yeniden rayına oturması 1-2 yıl alacaktır. MERPA alışkanlığı bitti. Gelenlerde soğuktan şikâyetçi. İlk zamanlar etrafı daha açıktı, kapıların getirilmesiyle soğuklar biraz daha kırıldı. İnşallah havalar düzelir, yazın bu serinliği ararız. Müşteri şuan ayağını çekmiş vaziyette. İnşallah geri alıştıracağız. Reklam yaparak müşteriyi buraya çekmeye çalışacağız” dedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILSIN

Mer-Pa pazarından yaklaşık 400 liralık ürünü çalınan pazarcı esnafı Selahattin Demirtaş ise, “İki hafta önce tezgahımızdan yaklaşık 100 kilo biberimiz çalındı. Aşağı yukarı 400 TL´ye tekabül eden bir zarar. Konuyu Vehbi Başkanımıza izah ettik. Onun da elinden bir şey gelmiyor. Gelip sabaha kadar pazarda bekleyecek hali yok. En azından pazarın kamera sistemleri kurulana kadar esnaf olarak kendi bütçemizden bir güvenlikçi tutup, malımızı korumasını talep ettik. Bu da bir çözüm değil. Maddiyata vurduğun zaman burada trilyonlarca mal var. Büyükşehir Belediyesi´nden istediğimiz güvenlik sistemlerinin kurulması. İnegöl Belediyesi´nden ve Emniyet Müdürlüğümüzden ricamız, burada pazar olduğu günlerin akşamları pazarın etrafındaki denetimleri artırmasıdır. Tinercisi, uyuşturucu kullananı buralarda dolanıyorlar. Polisimizden denetimleri artırmalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı. 


Son Güncelleme: 17.02.2017 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<