banner359

Hakan İnkaya'dan Şok Çıkış:Bizler dolgu malzemesi değiliz

18 Kasım 2016 Cuma 09:51 2016-11-18 10:16:54
Hakan İnkaya'dan Şok Çıkış:Bizler dolgu malzemesi değiliz

 Mer-Pa pazaryeri içinde Perşembe pazarı için tezgah açacak esnaflara, Bakkallar Odası, Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası ile Terziler Odası, Turgutalp Cami imamı Emin Topçu´nun dua etmesinin ardından  pilav ve ayran ikramında bulundu.

İNŞALLAH BİR DAHA BAŞIMIZA GELMEZ

İkramın ardından bir açıklama yapan Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, “31 Aralık 2014 tarihinde pazarımızın çatısı göçtü. 23 aylık bir süre zarfında tamamen bitmese de kısmen pazarımız bitti. 17 Kasım itibariyle yeni yerde pazarımızı açacağız. Şuan esnaflarımız yeni pazara yerleşmeye başladı. Kış ayları nedeniyle soğuk ve yağmur etkili olmaya başladığı için içeride bu hafta kurmak istedik. Tamamen bitmesini beklersek 1-2 ay daha dışarıda kurmamız gerekecek. Bizlerde halkımızı daha fazla üzmemek için içeri girmek istedik. Allah bol kazançlar versin. Açılışımızı da pilavla yapmış olduk. Allah bundan sonra kaza bela vermesin. İnşallah başımıza bir şey gelmez. Çatı çöktüğü zaman kimsenin canına zarar gelmemesinden dolayı mutluyuz. İnşallah bir daha böyle bir şey başımıza gelmez.2. El oto pazarı için ise, Belediye Başkanımızdan tamamen pazar bitmeden kurulmamasını istedik ama kendi takdiri. Pazarı yapan işçiler Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri pazar kurulduğu için çalışamıyorlar. Cumartesi günü de burada pazar kurulursa, 3 gün geriye kalıyor. Etrafı tamamen kapanacak. Üstlere havalandırmalar yapılacak. Şuan ağır ilerliyor. Ne zaman tamamen biter bilemiyoruz. Şuan da pazar proje resminde ki gibi gözükmüyor” diye konuştu.

22 AY MAĞDUR KALDIK

22 ay 17 gün sonra esnafın yeni pazaryerinde faaliyete başlayacağını belirten Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya ise, “Yaklaşık 22 ay sonra burada olmak güzel. Bu pazardan İnegöl halkının yüzde 20-25´i etkilenecek. 22 ay mağdur kaldık. Bir hesap hatası deniyor ama Yaradanı suçlu bulduk. Çünkü fazla kar yağdırmış Rabbimiz. Çatı çöktü. Kıran köylü Ahmet ağanın 40 yıllık çatısı çökmezken bizim burada ki pazaryerinin çatısı çöktü. Ve 22 aydan beri de hem esnaf hem İnegöl halkı buradan hizmet alamıyor. İlk başta söylenen ifadeler 5-6 ay içinde burası bitecekti. Lakin şuan daha noksanlar ve sıkıntılar var. İnşallah bunlarda kısa zamanda giderilir de, İnegöl halkı buradan daha güzel bir şekilde hizmet alabilir” dedi.

BİZLER BİRER DOLGU MALZEMESİ DEĞİLİZ

‘Bu kapalı pazaryeri pazarcı esnafı için bir lütuf değil´ diyen İnkaya, “Aslına bakarsanız halkın hizmeti için olan bir yer. Tabi pazarcı bundan faydalanıyor ama önemli olan halkın buradan iyi faydalanabilmesi. O geçirdiğimiz soğuk kış günleri, yağmurlar. O zamanlar halkımızda buradan hizmet alamadı. İnşallah burada da bir hesap hatası yapılmamıştır. Bir daha kar yağdığında bu pazar çökmez. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´e de teşekkür etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız geldiğinde bir protokol krizi yaşandı. Birçok oda başkanımız o sabah kendisinin vasıtasıyla protokolde yer aldı. Devlet protokolünde TESK´in üyeleri doğal olarak protokol mensubudur. Bunu birileri göz ardı etmiş, unutmuş olabilir. Ama bundan sonra ki süreçte esnaf odalarına bu hassasiyetin gösterilmesi gerekir. Ticaret ve Sanayi Odası her yerde ön protokolde ama esnaf odalarına davet yok. Bizler birer dolgu malzemesi değiliz. Dolayısıyla bundan sonra daha dikkat edilmesini bekliyoruz” dedi.

KENT KONSEYİ BAŞKANINA POZİTİF AYRIMCILIK

Kaldırım işgaliyle alakalı yaşanan süreçte esnafa çok fazla hakaret edildiğini ifade eden İnkaya, “Hoş olmayan ifadeler söylendi. Ben sadece iki tane örnek vermek istiyorum. Yeşil Çayır sokakta yeni bir zincir mağaza açıldı. Ve şuanda kaldırımı işgal ediyor. Acaba belediye bir uygulama yaptı mı? İkincisi de, Hocaköy kavşağında Kent Konseyi Başkanının lokantasının tabelası var. Çimleri ezip o tabelayı koymuşlar. Kendisine pozitif ayrımcılık yapılıyor. Kent Konseyinin doğal bir üyesi olmama rağmen bundan sonra Kent Konseyinin her ne olursa olsun hiçbir faaliyete katılmayacağımı da özellikle beyan ediyorum. Çünkü bu süreçte esnafın yaptığı şeyler kötü ama kendine gelince farklı uygulamalar yapılıyor. Ve ses çıkartılmıyor” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 18.11.2016 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<