banner359

Halhalca'da hayvan yetiştiriciliği eğitimi

02 Mart 2018 Cuma 09:51
Halhalca'da hayvan yetiştiriciliği eğitimi

İnegöl Belediyesi, çiftçi eğitim seminerleri kapsamında Halhalca Mahallesinde hayvan yetiştiriciliği eğitimi düzenledi. Eğitim sonunda 38 kişiye sertifika verildi.

Kırsal kalkınmayı sağlamak ve İnegöl tarımını geliştirmeye yönelik hayata geçirdiği çalışmalar ile tarımı şehrimizin yeni bir gücü olarak ön plana çıkarmak adına bu alanda faaliyetlerini sürdüren İnegöl Belediyesi, çiftçi eğitim seminerlerini sürdürüyor. Halk Eğitim Merkezi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası işbirliğinde devam eden eğitimler kapsamında, Çarşamba akşamı Halhalca Mahallesinde hayvan yetiştiriciliği kursu düzenlendi.

Buzağı ve kuzu ölümleri ile hayvan hastalıkları konularında bilgilendirmelerin yapıldığı eğitime katılan 38 mahalle sakini için eğitim sonrası belge töreni düzenlendi. Törene; Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Partili yöneticiler, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman da katıldı.

4 YILI DOLU DOLU GEÇİRDİK

Belge töreni öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “İnegöl Belediyesi olarak kış aylarında İlçe Tarım Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkezimiz, Ziraat Odamız ile beraber çiftçilerimize yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Bu akşam da hayvan yetiştiriciliği eğitimi için Halhalca Mahallemizdeyiz. 2014 yılından bu yana kırsala da hizmet etmeye gayret ediyoruz. Büyükşehir yasasıyla birlikte kanun bu yetkiyi bize verdi. İnanıyoruz ki bu süre içerisinde Halhalca Mahallemizde de hem İnegöl Belediyesi hem de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak güzel şeyler yaptık. Eksiklerimiz mutlaka var. Ama şuna inanıyoruz ki Halhalca geride kalan 4 yılı dolu dolu hizmetlerle geçirdi. İnşallah bu yılda bir aksilik olmazsa yolumuzun geri kalanını tamamlayacağız. Zaten mahallemizde alt yapıyla alakalı içme suyu şebekeniz, kanalizasyon hattınız ve hatta hiçbir yerde olmayan yağmur suyu hattınız da oldu. Allah´ın izniyle çamurdan kurtuldunuz. Köy yolunuzla ilgili 3 kilometrelik bir çalışma var. İnşallah onu da bu yıl genişletip bitireceğiz” dedi.

AMAÇ TARIM GÜCÜMÜZÜ GÖSTEREBİLMEK

İnegöl´de tarımın gücünü anlatabilmek adına uğraş verdiklerini de kaydeden Yiğit, “İnegöl Belediyesi olarak sadece bu kış aylarında yapılan eğitimler değil, tarımla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Her yıl tarım fuarlarımızı yapıyoruz. Burada amaç insanlara tarım gücümüzü gösterebilmek. İnegöl olarak sanayi şehriyiz, turizm şehriyiz, mobilyamız var ama bunun yanında tarımımız da çok iyi. Ama biz farkında değiliz. Tarım fuarını yaparken de köylerimizden insanları buraya taşıyıp iyi bir tarım şehri olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz. Sıkıntılarımız muhakkak var ama el ele verirsek güzel işler yapacağımızı göstermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından mahalle sakinlerine hayvan yetiştiriciliği sertifikaları takdim edildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<