Halk Eğitim Merkezi'nden 70 Ünite Kan Bağışı

.

23 Aralık 2014 Salı 17:23 2014-12-23 17:26:44
Halk Eğitim Merkezi'nden 70 Ünite Kan Bağışı

 Bursa Kızılay Kan Merkezi ile İnegöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde,  düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasında 70 ünite kan toplandı. Yeni binasında ilk kez kan bağışı kampanyası düzenlenen Halk Eğitimi Merkezinde, kampanyaya kursiyerler yoğun ilgi gösterdi.

banner380
Saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasında Halk Eğitimi Merkezinde (HEM) düzenlenen ve Bursa Kızılay Kan Merkezinden gelen doktor Tanzu Çavuş ve beraberindeki sağlık ekiplerince yapılan kan alımı başarı ile tamamlandı.
Kan Bağışı Kampanyasını her yıl geleneksel olarak düzenlediklerini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Bursa Kızılay Kan Merkeziyle birlikte her yıl geleneksel olarak kurumumuzda Kan Bağışı Kampanyası düzenliyoruz. Bu sene yeni binamızda ilk kampanyamızı düzenliyoruz. Bu yıl da bugün saat 10.00 ile 17.00 arasında düzenliyoruz. Kampanyamıza, hem kursiyerlerimiz, hem de vatandaşlarımız kampanyaya ilgi gösteriyor. Bu sene de 50’nin üzerinde kan bağışının olacağını düşünüyoruz. Bursa genelinde yaklaşık günde 400 ünite kana ihtiyaç olduğunu söylediler. Gerçekten kan bağışının çok büyük bir önemi var. Bu konuda biz de üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Kanın insan hayatının olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Burhanettin Özdemir, “Bugünkü teknoloji ile yapay olarak kan yapılamamaktadır. Kanın tek ve en önemli kaynağı insandır. Yetişkin ve ortalama 70 kilogramağırlığında olan bir insanda yaklaşık 5 litre kan bulunmaktadır. Vücudumuzdaki kanın herhangi bir sebepten dolayı 1/5’ni kaybettiğimiz zaman hayati tehlike başlar. Gerekli tedbir alınmadığı taktirde kan kaybı yüzde 30’lara ulaşınca, insanı kaybetme riski yüksektir. Bu nedenle kan temini ve stokları konusunda gerekli tedbirlerin alınması lazım. Ülkemizde de kan temini ve kanın insanlara ulaştırma görevini Kızılay Kan Merkezi yapmaktadır. Ülkemizin pek çok yerinde oluşturdukları merkezler aracılığı ile kanın önemi ve insanların kan bağışı yapmaya teşvik edilmesi konusunda çeşitli toplantılar ve eğitimler yaparak, insanları bilinçlendirme çalışmalarını büyük bir fedakarlıkla sürdürmektedirler. Bütün bu gayret ve çabalara rağmen ülkemizdeki kan bağışı halen istenilen seviyelere ulaşmamış ve ihtiyaçların karşılanması mümkün olmamaktadır. Ülkemizde nüfusun sadece yüzde 1'i kan bağışı yapmaktadır. Bu durumda kana ihtiyacı olanların ihtiyacı karşılanamamaktadır. Gelişmiş ülkelerde nüfusun yaklaşık yüzde 5'i düzenli olarak kan bağışı yapmaktadır. Ülkemizde de bu oranın en az yüzde 2,5’e çıkarılması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.
HEDEF 26 BİN KURSİYER
Geçen sene 180 çeşit kurs açtıklarını, bu sene ise 200’e çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Özdemir, geçen sene 22 bin 500 kursiyere eğitim verdiklerini ifade ederek, bu sene 26 binlere ulaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Kan Bağış Organizatörü Burak Ümit ise, “Güzel bir kampanya oldu. Ciddi anlamda ilgi gösterdiler. İnegöl halkı bu konuda çok duyarlı. Havaların soğumasıyla birlikte kan bağışı oranında ciddi düşüş yaşanıyor. Vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 23.12.2014 17:26
Anahtar Kelimeler:
InegölHem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<