banner359

HAMMADDE FİYATLARI 2 YILDA 5’E KATLANDI

04 Nisan 2022 Pazartesi 15:54
HAMMADDE FİYATLARI 2 YILDA 5’E KATLANDI

Yaklaşık 2 yıldır hammadde fiyatlarına gelen zamlar yüzünden İnegöllü mobilyacılar, artık üretim yapmakta zorlanıyor. Hammadde fiyatlarının artık altın gibi günlük değiştiğini söyleyen Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “2020 yılında pandemiden önce bir tabaka 18 milim MDF 150-160 lira civarındaydı. Şuan da 750-800 liraya satılıyor” dedi.

MOBİLYALAR EL YAKIYOR

Hammaddeye gelen zamlar nedeniyle mobilyacılar üretim yapmakta zorlanırken, artan maliyetler mobilya fiyatlarına da yansıdı. 2 yıl önce yemek odası, yatak odası ve koltuk takımından oluşan bir düğün paketi ortalama olarak 25-30 bin liraya satılırken, şuanda 75-80 bin liraya satılıyor. Hammaddeye gelen zamlar ve genel gider artışı nedeniyle, mağazalarda satılan mobilyalara 2 yıllık sürede yüzde 200 zam yapılmış oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<