banner359

Hamzabeyliler susuzluğa tepki gösterdi

26 Temmuz 2017 Çarşamba 10:39 2017-07-26 10:45:11
Hamzabeyliler susuzluğa tepki gösterdi

 İnegöl´e bağlı Hamzabey Mahallesinde yaklaşık 2 yıldır su sıkıntısı yaşayan mahalle sakinleri, yetkililerin bir türlü çözüm üretemediğini belirterek, su deposu önünde duruma tepki gösterdiler. Susuzluk nedeniyle temizlik gibi temek ihtiyaçlarının karşılayamadıklarını ifade eden vatandaşlar, yakında çamaşırlarını Boğazköy barajında yıkamaya başlayacaklarını belirttiler.

Mahallenin üst kısmında buluna su deposu önünde bir açıklama yapan Hamzabey Mahallesi Muhtarı İsmail Ertaş, “Şuanda yaz sezonuna girdiğimizden ve mahallemizde insanların, hanelerin fazla olduğundan suyumuz yetmiyor. Bunu bizzat BUSKİ´ye söylüyoruz, fakat gelip yapacağız diyorlar ama herhangi bir çözüm bulmuyorlar. Biz köyde sıkıntı çekiyoruz. Sıkıntıları BUSKİ değil, muhtar olarak biz çekiyoruz. Bütün şikayetler bize geliyor. Biz elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fakat BUSKİ´den herhangi bir yardım göremiyoruz. Tankerle su getiriyoruz. Taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışıyoruz. Bundan çok rahatsızız. Biran önce çözüme ulaşmak istiyoruz. Ne yapılacaksa yapılsın.

KÖYLÜYE SU VEREMİYORUZ

Su sorununun 2 yıldır devam ettiğini ifade eden Ertaş, “Yukarıdaki su kuyumuzda su bittiğinden dolayı tek kuyudan su çekiyoruz. Tek kuyu da bize yetmiyor ve köylüye su veremiyoruz. Az az su veriyoruz. Yukarıdaki mahalleler susuz kalıyor. BUSKİ´ye gittiğimizde tamam yapacağız diyorlar, fakat yapılan bir şey yok. Çalışma yapılmıyor. Mağduriyet yaşıyoruz. Köyün yarısı bu sıkıntıyı çekiyor. 400 hanenin yarısında su var, yarısında su yok” dedi.

CUMHURBAŞKANINA KADAR ŞİKAYET ETTİK

Mahalle sakinlerinden Ayşen Ayaz ise, “Köyümüzde hiç su yok. Bir yudum suya muhtacız. Köyün üstünde bir yudum su yok. Aramadığımız ne Cumhurbaşkanlığı, ne BUSKİ, ne Kaymakamlık kaldı. Hiç kimseden fayda yok. BUSKİ´yi arıyorum, şikayet yok diyor. Ben 52 yaşımda sizinle mi eğleniyorum. Sinirden ağlıyoruz, susuzuz. Nereye gideceğiz, söyleyin gidip başvuralım, Ankara´ya kadar gidelim. Çamaşırlar koktu, attık. Nereye şikayet edileceksek, söyleyin gidelim. Şikayet etmediğimiz yer kalmadı. Cumhurbaşkanına kadar şikayet ettim. Yardım ederiz, en yakın zamanda ulaşırız dediler, ne gelen var, ne giden. Gece saat 12´ye kadar oturuyorum, sabah saat 06.00´da kalkıyorum su doldurmaya, yine su yok. 30 tane ineğimiz ve susuzlar. Tankerle köye su taşıyoruz. Bize bir çare gösterin” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 26.07.2017 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<