Hasta çok doktor yok

08 Ocak 2022 Cumartesi 18:30
Hasta çok doktor yok

Nüfusu 300 bine dayanmış ve yaptığı ihracatla adından her gün söz ettiren İnegöl’de ekonomiye verdiği desteğe rağmen, kamudan aynı hizmeti alamamakta. 2014 yılında dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun İnegöl’e gelerek açılışını yaptığı İnegöl Devlet Hastanesi’nde doktor krizi devam ediyor.
300 yataklı devlet hastanesinde bir çok bölüm doktor yetersizliğinden dolayı sağlıklı hizmet veremezken, bazı bölümler ise doktor bulunamamasından dolayı hiç hizmet verememekte.

KAPANAN BÖLÜM AÇILMADI
İnegöl’de kanser tedavisi gören hastalar için dönemin milletvekili Hüseyin Şahin’in girişimleri sonucu açılan Onkoloji bölümü 2019 yılında doktor olmamasından dolayı kapatılmıştı. Gelen tepkiler üzerine geçici görev ile doktor atanmıştı. Daha sonra bu bölüm tekrar kapandı. Onkoloji bölümünün kapanması sonrası yüzlerce hasta mağdur oldu.

KBB’DE DOKTOR KALMADI
Bir devlet hastanesi için olmazsa olmaz bölümlerden biri olan Kulak Burun Boğaz bölümünde son kalan doktor Hakkı Caner İnan’ın da görevinden ayrılarak Uludağ Üniversitesi’ne gitmesi sonucu KBB bölümünde doktor kalmadı. Şuan İnegöl Devlet Hastanesi’nde bir doktor geçici görev ile bu bölüme bakmakta.

CİLDİYE VE PLASTİK CERRAHİDE DOKTOR YOK
Cildiye ve Plastik Cerrahi bölümünde doktor olmamasından dolayı bu konuda rahatsızlığı olan hastalar İnegöl Devlet Hastanesi’nden hizmet alamamakta.

DOKTOR VAR AMELİYAT YOK
İnegöl’de en ufak bir kalp krizi yaşayan hasta, hastanede cerrahi bölümünün olmamasından dolayı Bursa’ya sevk edilmekte. Devlet Hastanesi’ne kalp damar cerrahı atanmasına rağmen cerrahi imkânların olmamasından dolayı atanan doktor ameliyat yapamamakta.

banner380

HASTENEDE SIRA YOK RANDEVUDA YOK
Öte yandan MHRS sistemi ile birlikte hastanelerde sıra oluşmazken, vatandaşlar ise MHRS sistemi üzerinden randevu alamama sıkıntısı yaşamakta.

ÖZELLERE GÜN DOĞDU
Devlet Hastanesi’nde randevu alamama ve doktor bulamama sıkıntısı yaşanırken, randevu alamayan ya da doktor bulamayan vatandaşlar mecburen ücretini vererek özel hastanelerde tedavi olmak zorunda kalıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2022-01-08 22:28:47

Bizim millet vekilimiz ne yapıyor.

banner366

<