banner359

Hastane Kantini İhale Edildi

23 Nisan 2018 Pazartesi 10:15
Hastane Kantini İhale Edildi

İnegöl Devlet Hastanesi yönetimi ile müstecir arasındaki problem nedeniyle geçtiğimiz yıl Kasım ayında Mahkeme kararıyla kapatılmasının ardından mağduriyetlere neden olan ve yılan hikayesine dönen İnegöl Devlet Hastanesi kantin ihalesi, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapıldı. İhaleyi Çekirge Devlet Hastanesi´nin kantin işletmeciliğini yapan firma kazandı.

İlk olarak 2015 yılında Genel Sekreterlik ve Kaymakamlık kararıyla kapatılan İnegöl Devlet Hastanesi kantinleri, kantin işletmecisinin itirazı üzerine tekrar açılmıştı. İki yıl aradan sonra tarafların birbirlerini mahkemeye vermesiyle birlikte 24 Kasım 2017´de mahkeme kararıyla hastanedeki tüm kantinler kapatıldı. Geçen süre içerisinde tekrar yapılması planlanan kantin ihalesi bir türlü yapılamadı.

SORUN SADECE İNEGÖL´DE DEĞİL

Kantin sıkıntısının sadece İnegöl´de yaşanmadığını belirten yetkililer, aynı şekilde Bursa genelinde 4-5 hastanenin de kantininde sıkıntılar olduğunu ifade ederek, ihale yapma yetkisinin Bursa İl Sağlık Müdürlüğünde olduğunu söylediler.

ÇÖZÜM BELEDİYEDEN GELDİ

Kantin sorununu çözmek için çalışan İnegöl Devlet Hastanesi yetkileri, kantin ihalesi yapılarak tekrar açılana kadar hem vatandaşların hem de çalışan personelin yararlanabilmesi için İnegöl Belediyesinden destek istedi. Kısa sürede çözüm bulan belediye, Devlet Hastanesi acil girişinde bulunan kantinde ücretsiz çay ve su dağıtmaya başladı.

İl Sağlık Müdürlüğü, 17 Nisan 2018 Salı günü saat 14.00´de İnegöl Devlet Hastanesi kantin ihalesini müdürlük binasında gerçekleştirdi. İhale sonucunda en yüksek teklifi Çekirge Devlet Hastanesi´nin kantin işletmeciliğini yapan firma verdi. İhaleye herhangi bir itiraz olması durumunda yeni işletmeci tarafından Acil Servis bahçesinde bulunan kantin yakın zamanda hizmete açılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<