banner359

Hastane müzesi zaman yolcuğuna çıkarıyor

12 Şubat 2018 Pazartesi 10:26
Hastane müzesi zaman yolcuğuna çıkarıyor

1906 yılında kurulan İnegöl Devlet Hastanesi bünyesinde geçen sene açılan Türkiye´nin ilk sağlık müzesine konulan tarihi ambulanslar İnegöllülerin gözdesi oldu.

Müzede yüzyıllık belgelerin yanı sıra enjeksiyondan ameliyat malzemelerine, hastane araç ve gereçlerinden eski ilaçlara, hatta 1790´lı yıllarda Napolyon tarafından kullanılan Bisiklet Can kurtarıcı ile 1966 Model Cadillac Ambulans ve 1973 model ambulansa kadar yüzlerce obje sergileniyor. 100 yıllık tarihin sergilendiği müzeye konulan tarihi ambulanslar vatandaşların ilgisini çekiyor.

Geçtiğimiz aylarda açılan Sağlık Müzesine bir hayırsever tarafından hediye edilen 1973 model ambulansın ardından, antika araç tutkunu İnegöllü hayırsever Abdullah Ezim tarafından 1966 model Cadillac marka ambulansta eklendi.

6.4 METRE UZUNLUĞUNDA

Antika araba tutkunu işadamı Abdullah Ezim, İnegöl Devlet Hastanesi Sağlık Müzesine 6.4 metre uzunluğunda, 2.10 metre genişliğinde 1966 model Cadillac marka antika cankurtaran aracını hediye etti. Müzeye hediye edilen cankurtaran İnegöl Devlet Hastanesine gelen hasta ve yakınlarının ilgisini çekiyor. Kimi vatandaşlar araçlarla fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştiriyor.

ARAÇ SAYISI ARTACAK

1906 yılında kurulan İnegöl Devlet Hastanesi 12 Nisan 2018´de 112´nci kuruluş yıldönümünü kutlayacak. Kültür Bakanlığına başvuran İnegöl Devlet Hastanesi yönetimi, hastanenin 112. kuruluş yıldönümünde tarihi ambulanslarla güçlendirdiği Sağlık Müzesine “112 Ambulans Müzesi” ismini de ekleyerek kutlamalara ayrı bir anlam katacak.

1790´lı yıllarda kullanılan bisiklet cankurtaran, 1966 model cankurtaran aracı ve 1973 model ambulans aracı sayısı önümüzdeki günlerde artacak. İki ambulansın daha eklenmesiyle Hastane Müzesi, herkesi tarihi bir yolculuğa çıkaracak. 

Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<