Hastaneye Yeni Mescid

07 Aralık 2015 Pazartesi 18:30 2015-12-07 18:38:27
Hastaneye Yeni Mescid

 İnegöl Devlet Hastanesinde hayırseverler tarafından yapılan bay ve bayan mescitler hizmete açıldı.

banner380
Devlet Hastanesi açıldığından itibaren bodrum katta hizmet veren mescit, vatandaşların istek ve şikayetleri doğrultusunda hastane yönetimi tarafından, hayırseverlerin katkılarıyla ana girişte yapılan iki ayrı prefabrik yapı ile hizmet açıldı.Hastane yöneticileri ile birlikte mescitleri inceleyen İnegöl Devlet Hastanesi CEO´su Uzman Doktor Hayrettin Göçmen, “Hastanemizde ki değişiklikleri basına bildirerek vatandaşlarımızı bilgilendirmek istedik. Hastanemizin bodrum katında büyük alanda konforlu bir mescidimiz vardı. Fakat burada yatan hastalar, hasta yakınları ve mescitten hizmet alan vatandaşlarımız mescide ulaşma konusunda sıkıntı yaşadıklarını, özellikle gece ibadet etme noktasında oraya ulaşmada sıkıntı çektiklerini, biraz daha göz önünde bir mescidin kendileri için daha iyi olabileceği konusunda mütemadiyen önerilerde, bazen de şikayetlerde bulunuyorlardı. Biz bu bağlamda ne yapabiliriz diye kendi aramızda istişare ettik. Sonuçta yeni yapılan hastane de ek bir inşaat maliyetine de izin vermememiz gerekiyordu. İnegöl halkıyla istişare ettik. Böyle bir mescit yaparsak bize yardımcı olabilir misiniz diye. Sağ olsun bir firmamızın önderliğinde kar topu gibi başladı. Şuan da 20´den fazla kişinin desteğiyle, hastanemizden tek bir kuruş bile çıkmadan her iki mescidi kazandırdık. Şuanda gördüğünüz gibi erkek ve kadın mescitlerimiz var. Aynı anda 25 kişinin ibadet edebileceği, sıcak, güzel ve nezih bir ortam. Bu şekilde erkek ve bayanların ayrı ayrı ibadet etmelerini sağlamış olduk” dedi.

20´DEN FAZLA HAYIRSEVER KATKI SAĞLADI

Mescitlerin yapılmasına katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür eden Göçmen, “Hem mescidimizin hem de hastanemizin güvenliği konusunda çok ciddi bir adım atmış olduk. Polikliniklerden, laboratuvarlardan, röntgenden faydalanan hastaların ve yatan hasta bölümünden hizmet alanların ulaşabileceği ortak bir noktada yapılmış oldu. Aynı zamanda estetik bir yer kazandırdık. Bu bağlamda buraya yardım yapan hayırseverlerin hepsi isimlerinin açıklanmamasını istediler. Allah onların yardımlarını kabul etsin. Bu hayırları ölülerine şefaat olsun. Biz de böylesine huzurlu bir ibadethanenin hastanemize kazandırdığımız için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.


Son Güncelleme: 07.12.2015 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<